Omlazující kosmetika v podobě vaječných skořápek

I ty nejobyčejnější věci, které mnohdy považujeme za neužitečný odpad, nás mohou příjemně překvapit. Jako třeba vaječné skořápky! Nevíte, že zpomalují tvorbu vrásek a podporují regeneraci kožních buněk? Uklidňují také podráždění a léčí akné.

Až si příště budete připravovat omeletu, udělejte si tu laskavost a nevyhazujete vaječné skořápky. Jsou totiž úžasnou kosmetikou, která vaši vizáž dokáže hodně změnit! Co všechno obsahují a jak je nejlépe „zaměstnat“, abyste z nich vytěžili maximum?

Mocný elixír přímo z kurníku

Vajíčko se k vylepšení zevnějšku využívá již odpradávna. Jeho žlutá i bílá část je fantastickým zdrojem bílkovin a vitaminového B-komplexu, proto přispívá ke zpomalení stárnutí, zmenšuje rozšířené póry a vyrovnává tón pleti. Jenže pozor, co se týká bohatého nutričního složení, za bílkem a žloutkem nepokulhává ani skořápka.

Ani jedna nazmar!

V ní se nachází 750 až 800 miligramů vápníku, který podporuje regeneraci kožních buněk a aktivuje kolagenová a elastinová vlákna, čímž zachovává pružnost pokožky. Nouzi nemá ani o železo, měď, zinek, fosfor, mangan a další látky, které urychlují hojení, poskytují ochranu před nepříznivými vlivy, zesvětlují jizvy, pomáhají léčit akné a uklidňují podráždění. Abrazivní vlastnosti skořápky také odstraňují zrohovatělou vrstvu kůže, tudíž otevírají cestu všem používaným kosmetickým produktům a zesilují jejich účinnost. Chcete tenhle zlepšovák vyzkoušet v praxi? Ttak pojďte na to!

Minimum úsilí přinese maximální výhody

Vaječné skořápky nejprve rozdrťte, můžete je ale zpracovat třeba i v mlýnku na kávu. Prášek pak vmíchejte do půl šálku jablečného octa. V této směsi namočte vatový tampon a jednoduše jím přejíždějte po obličeji kdykoli si usmyslíte. Rozdrcený svrchní obal vajíček lze ale zkombinovat také s medem, olivovým olejem, bílým jogurtem nebo nastrouhanou okurkou. Pokud k němu přidáte obyčejný cukr, získáte úžasný peeling. Ještě skořápky hodláte vyhazovat, nebo je budete chránit vlastním tělem?

Zdroje: boldsky.com, bebeautiful.in






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat