Neemový olej vyřeší většinu problémů s kosmetickými nedokonalostmi

Vrásky, pigmentové skvrny, akné nebo nadměrné vypadávání vlasů. S tím vším si neemový olej hravě poradí. Můžete ho ale použít i na blechy, které obtěžují vašeho psa!

Neemový olej se získává ze stromu, jemuž se říká indický šeřík, což o jeho původu a výskytu mnohé napovídá. Celá tisíciletí je považován za posvátný, a to dokonce natolik, že i vítr, který ovívá jeho listy, má prý léčivou moc. Lisováním jeho ořechů vzniká olej, jež má hořkou chuť a česnekovou vůni. Nenechte se ovšem zmást, vhodný je jen pro zevní použití, přičemž blahodárně vyživuje pokožku a vlasy. I jeho další účinky si ale vaše vizáž bude pochvalovat! Co říkáte třeba na tyhle?

Hurá, pupínkům odzvonilo

K rozvoji akné dochází v důsledku nadprodukce kožního mazu i množení bakterií, které se vyskytují v pórech a spolu s nečistotami je ucpávají. A teď si představte, že neemový olej dokáže vyřešit obojí – a to i v malém množství. Tedy alespoň podle odborných studií, jejichž poznatky sdělují, že jeho aplikace představuje prevenci i léčbu akné, neboť reguluje tvorbu mazu, hloubkově čistí a vykazuje antibakteriální vlastnosti. Zároveň tlumí záněty, což je přínosné i při ekzémech a vyrážkách.

Už žádné pigmentové skvrny

Jestli něco opravdu nepotěší, tak jsou to tmavé pigmentové skvrny, jež se vyskytují, kde se jim zlíbí. I s tím ale může pomoci zmíněný mazlavý prostředek, který usměrňuje působení melaninu. Stačí ho nanášet na postižená místa a je po starosti! Nelze opomenout ani to, že tento produkt také chrání kůži před ultrafialovým zářením, zpomaluje stárnutí, uklidňuje podráždění a neutralizuje volné radikály.

Vlasy bez lupů

Neemový olej se hojně využívá i na vlasy, a to ve formě zábalů i masek. Je prokázáno, že zastavuje lupy, zatímco ošetřuje pokožku hlavy a stimuluje vlasové folikuly k růstu. Přispívá i léčbě nadměrného vypadávání, přičemž hřívu celkově zoceluje. Protože účinkuje proti parazitům, můžete ho dopřát i svému čtyřnohému mazlíčkovi, kterého otravují blechy. Mimochodem, servítky si nebere ani tehdy, když jde o vši. Tak na to nezapomeňte, až si je vaše dítko přinese ze školky nebo školy…

Zdroje: naturallivingideas.com, kamaayurveda.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat