Podzimní péče o pleť vyžaduje změny v každodenní rutině

Mnozí už odpočítávají dny do Vánoc. Podzim a zima jsou tu a s nimi i změna v každodenní rutině při péči o pleť. Ta vyžaduje docela jiné věci než v parném létě!

Osvěžující mlhy, lehké denní krémy či podkladové báze, o kterých člověk ani neví, že je má. Tomu je teď konec. Chladnější počasí a sušší vzduch má na pokožku větší dopad, než se zdá. Aby pleť prospívala a vypadala dobře, je nezbytné se o ni starat – tím správným způsobem, který přihlíží k aktuálním podmínkám. Na co určitě nezapomínat?

Pokračujte v hydrataci

Pleť je nutné zásobovat tekutinami po celý rok. Ať už máte suchou nebo mastnou pokožku, či něco mezi tím, chraňte ji před drsnými živly a přejděte na hutnější krémy a séra, které jí nedovolí, aby se proměnila v nepřívětivou, drsnou a šupinatou poušť. Taky investujte do zvlhčovače vzduchu.

Sluší se uvést, že kůže je přirozeně tvořena ceramidy, ale tyto mastné kyseliny se časem ztrácejí. Aplikace kosmetických přípravků s jejich obsahem je tak skvělou volbou, neboť ceramidy pokožku chrání před okolním prostředím a zároveň bojují proti předčasnému stárnutí.

Co se týče hydratačního séra, nepodceňujte to s kyselinou hyaluronovou, která se používá k prevenci účinků stárnutí. Ve skutečnosti se propaguje jako „pramen mládí“. (Některé výzkumy ukazují, že právě přípravky s kyselinou hyaluronovou redukují obličejové vrásky až o jeden rok.)

Vyměňte čisticí prostředek

Pokud 12 měsíců v roce používáte jeden a ten samý čisticí prostředek k odstranění make-upu a nečistot, děláte chybu. Odličovadla na bázi oleje mohou být výbornými partnery pro letní prázdninové měsíce, ovšem na podzim a v zimě se hodí spíš jemné hydratační varianty, tedy krémové a micelární přípravky, které pokožku nezbavují vlhkosti.

Rozhodněte se pro jemný peeling

Správná exfoliace odstraňuje odumřelé kožní buňky, které ucpávají póry. Při obrušování na podzim nebo v zimě hledejte chemický nebo fyzikální peeling, který bývá velmi jemný. Nejlepší je ten, který neobsahuje žádné potenciálně dráždivé přísady, třeba jako alkohol. Také peeling neprovádějte častěji než jednou, maximálně třikrát do týdne.

Zvažte použití tonika

Tonikum osvěžuje a napomáhá vstřebávání účinných látek do pokožky. Může minimalizovat vzhled rozšířených pórů, odstraňovat nečistoty, a dokonce chránit pleť před faktory prostředí. Při použití po čištění pokožky tonika připravují pleť na absorpci následně nanesených produktů, jako jsou séra, zvlhčovače a oleje, což se v chladnější části roku hodí.

Nezapomínejte na zbytek svého těla

Váš obličej není jedinou oblastí, která během chladnějších měsíců vyžaduje zvláštní pozornost. Udělejte si čas na nanesení tělového mléka nebo másla a pečujte i o rty, které jsou v drsném počasí náchylné k vysychání a praskání.

Zdroje: herbaldynamicsbeauty.com, rxlist.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat