Kvalitu pokožky zlepšují i pokojové rostliny

Kolik máte doma rostlin? Jednu či dvě? To asi nestačí. Protože tyto dekorace omlazují pleť, možná byste jejich počet mohli o něco navýšit. Snížíte si tím i riziko chronických chorob!

Co by měl člověk udělat pro hezčí, zdravější a mladistvější vzhled? Chodit pravidelně do salonu a zdravě se stravovat? K tomu kvalitně spát, pít hodně vody a méně se stresovat? Tak jistě, tohle všechno samozřejmě pomůže. Na seznam kosmetických opatření si ale připište i cennou radu týkající se vlastnictví květin. Čím více jich ve své blízkosti budete mít, tím lépe můžete vypadat!

Zázračný elixír v květináči

Z poznatků velice zajímavé britské studie, kterou uskutečnila londýnská zahradnická společnost Royal Horticultural Society, vyplývá, že pokojové rostliny zabraňují dehydrataci pokožky, čímž zpomalují tvorbu vrásek, přispívají k prevenci svědivých vyrážek a zesilují ochrannou bariéru kůže. Jak jen to dělají? To je jednoduché – prostřednictvím listů uvolňují vodní páru, takže zvyšují relativní vlhkost ovzduší. A čím lze tohle celé ještě podpořit?

Poctivým úklidem k silnějším účinkům

Puneet Sabharwal, což je generální ředitel newyorské floristické společnosti Horti, doporučuje používat prachovku co možná nejčastěji. „Prach, který se hromadí na listech, blokuje póry, které rostlinám zajišťují schopnost dýchání. Přemýšlejte o tom jako o okně. Když ho vyčistíte, také jím pronikne více světla. Péče věnovaná živým dekoracím se vám může vrátit v podobě lepšího vzhledu i zdraví." Ano, čtete správně – dobrá kondice visí ve vzduchu také!

Filtr, který jede na vodu

Výzkum, který v roce 1989 provedla americká NASA (Národní úřad pro letectví a vesmír), prokázal, že květiny nejsou jen atraktivní na pohled. Mohou totiž pohltit až 87 procent znečišťujících látek, a to včetně oxidu uhličitého. Ten doslova bombarduje tělo volnými radikály, což může vést k rozvoji celé řady chronických onemocnění, stejně jako k rychlejšímu stárnutí pokožky. Mimochodem, podle vědců z NASA patří na seznam vůbec nejefektivnějších „zelených čističek“ aloe vera, dracéna a šplhavnice zlatá. Kterou z těchto rostlin zatím nemáte, ale asi byste měli?

Zdroje: townandcountrymag.com, heyhorti.com, https://spinoff.nasa.gov/Spinoff2007/ps_3.html, https://ntrs.nasa.gov/citations/19930072988







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat