Drahé kozačky zničené od soli? Chraňte v zimě své boty i nohy!

„To chce klid a nohy v teple,“ pravil Josef Švejk a měl svatou pravdu. S příchodem zimy byste měli umět dbát nejen o své boty, ale také o své nohy, aby byly v teple a suchu. Přinášíme vám proto několik tipů, jak na to.

Sůl nad zlato

Přísloví sůl nad zlato jistě neplatí pro boty, protože v zimním a zasněženém období jsou často chodníky posypány solí a mohou na našich botách zanechat nehezké mapy. „Když na botách objevíte nepěkné stopy od soli, ihned je utřete vlhkým hadříkem, až teprve pak je dejte osušit. Pokud jsou skvrny příliš výrazné, namočte hadřík do směsi octa a vody v poměru 3 : 1,“ říká Veronika Sajdkoková ze sítě obchodů CCC. Teprve po otření bot od soli je můžete dát vysušit. Jako prevenci proti soli můžete u bot z hladké kůže použít také indulonu, která je skvěle promastí.

Jak správně usušit boty

„Kožené boty nikdy nesušte v blízkosti topení. Mohly by ztvrdnout a zkrabatět. Nejlepší je použít osvědčený trik s novinami. Těmi vycpěte boty přes noc,“ dodává Veronika Sajdoková. Pokud často jezdíte na hory, tak se vám jistě vyplatí pořídit si elektrický vysoušeč bot. Ten bezpečně a rychle vysuší navlhlou obuv. Je vhodný jak na kůži, tak i na gumu. Na mokré boty od bláta si pořiďte speciální „odkapávač“ na obuv s vyvýšenými okraji, které zabrání odtoku vody na podlahu. Alternativní variantou pro odložení bot je podložka z bambusu, která je voděodolná.

Aby nohy nezábly

V zimě bychom kromě našich bot měli ochránit i naše nohy, a to především proti nepříjemné zimě. Je dobré koupit si zimní boty, které jsou nám malinko volnější, abychom si do nich mohli dát i teplejší ponožky. Rozhodně se vyplatí investovat do ponožek s vysokým podílem bavlny, které v zimě příjemně hřejí. Pokud sportujete, tak se vám jistě budou hodit i termo ponožky. Ty skvěle odvádějí vlhkost. Kupujte kvalitní kožené boty, aby nohy mohly volně dýchat. Ani v zimě nezapomínejte dopřát nohám kvalitní pedikúru.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat