Noční péče pro zářivou pleť

Dobrý noční krém vaši pokožku během spánku hydratuje a podporuje její regeneraci. Víte, jak vybrat ten nejlepší?

Během noci se naše pleť zotavuje z celého dne. Správnou péčí ji můžete v procesu regenerace podpořit tak, abyste se druhý den probudila se zářivou pletí. Zvláště vhodné jsou bohaté noční krémy, které dodávají pokožce dostatečnou vlhkost během spánku a zabraňují tvorbě nových vrásek.

Který noční krém je nejlepší

Při výběru noční péče byste s eměli vždy ujistit, že krém obsahuje hydratační složky, jako je kyselina hyaluronová, rostlinné oleje nebo bambucké máslo. Krém by také měl odpovídat vašemu typu pleti – suchá pleť vyžaduje provitamin B5 nebo oleje, např. kokosový nebo avokádový, které naopak nejsou vhodné pro mastnou pleť. Ta zase profituje z celkově lehčího složení krému jako je gel nebo lotion s obsahem arganového a jojobového oleje nebo oleje z hroznových jader.

Závadné složky

Před nákupem si také zkontrolujete, zda nejsou v krému nějaké závadné konzervační látky nebo vůně, které by mohly dráždit pokožku. Pokud byste se ve změti malých písmen a zkratek nevyznali, mohou vám pomoci bezplatné aplikace jako například „toxfox“ nebo „codecheck“ – jednoduše naskenujte čárový kód a škodlivé složky se zobrazí.

Tipy pro krásnou a dobře upravenou pleť

Noční krém může podpořit regeneraci během spánku, ale i další faktory mají vliv na proces stárnutí a vzhled naší pokožky.

Příliš mnoho UV záření způsobuje, že pokožka předčasně stárne. Ochranný krém proti slunci vám pomůže pokožku ochránit.   

I dostatek spánku je důležitý pro regeneraci. Sedm až devět hodin spánku každou noc vaší pokožce rozhodně prospěje.

Také dostatek tekutin pomůže zabraňuje vysychání pokožky a předchází tak tvorbě. Doporučuje se alespoň 1,5 litru denně.

A sport a cvičení zlepšuje krevní oběh a příjem kyslíku kůží. To má zase vliv na regeneraci buněk.

Zdroj: názory autora, https://skinkraft.com/blogs/articles/night-skincare-routine, https://www.bebeautiful.in/all-things-skin/everyday/best-nighttime-skincare-routine







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat