Vhodně zvolená řasenka

Pokud chcete řasy jako ze žurnálu, neobejdete se bez správného nástroje, tedy vhodně zvolené řasenky. V tom se jistě shodneme.

Ale se všemi těmi různě zakroucenými tvary a typy kartáčků vám výběr dokonalé řasenky může připadat trochu jako hodina geometrie v 9. třídě (a co se nás týče, my si školní léta připomínat nechceme, zvláště ne u něčeho, co by měla být zábava, souhlasíte?)  Nuže, jak tedy přesně rozlišit všechna ta „esíčka“, přesýpací hodiny, vlnky a další tvary kartáčků, abyste vybrali ten správný pro vaše řasy?

Bylo dříve zaklínadlo, nebo hůlka?

Možná si myslíte, že všechny ty ozdobné tvary a velikosti kartáčků řasenek jsou spíše o chytrém marketingu než o skutečné funkci. Koneckonců, dříve se žádné kartáčky neřešily, a mascara se nanášela jednoduchými štětečky, a taky to fungovalo…No, není tomu tak. Samotná substance řasenky je jedna věc. Ale jakmile ji nanesete různými typy kartáčků, zjistíte, že získáte úplně jiný vzhled. Existují dva typy lidí: Ti, kteří udělají tři tahy řasenkou a spokojeně vyjdou ven, a ti, kteří nanášejí řasenku podobně, jako by znovu vytvořili Monu Lisu. Pokud jste první typ, použijte kartáček, který nanese hodně řasenky najednou, tudíž vašich pár tahů dokonale a rovnoměrně „obalí“ vaše řasy. K tomu je vhodný tradiční drátěný hustší kartáček, protože zvládne pojmout větší množství řasenky a rovnoměrně ji rozprostřít již od kořínků řas. V potaz je potřeba brát i šířku jádra kartáčku (tyčinka, ze které vyčnívají štětiny). Čím širší jádro, tím větší množství řasenky z tuby vydolujete (1).

Jak na slepené řasy

Ti z vás, kdo se chtějí vyhnout slepeným řasám, nebo jsou jejich řasy od přírody tak trochu rozježené, budou muset sáhnout po zcela odlišném typu kartáčku, a to po gumovém, který vám umožní nanášet řasenku postupně po vrstvách, precizně a bez slepení. Přesné rozměry mezer mezi gumovými štětinami jsou totiž navrženy tak, aby slepování řas zabránily, a aby se s každým nanášením řasenky lehce pročesávaly (2).

Natočené řasy

Samostatnou kapitolou je natáčení řas. Pokud chcete docílit natočených řas, vybírejte tvar kartáčku, který vaši touhu nejlépe odráží, tedy rovněž zakřivený. Takový se totiž dostane ke každé jednotlivé řase a během aplikace pozvedne řasy i v nejzazším koutku oka (pro tento efekt se nejlépe hodí kartáčky ve tvaru přesýpacích hodin) (3).

A co cena?

Možná si říkáte, že by to chtělo také nějaké doporučení, která řasenka je ta nejlepší, ta pravá, zázračná, která vám vykouzlí dokonalé řasy. Jak je patrné z předešlých řádků, nikdy se nezavděčíte stejnou řasenkou všem. Proto to chce zkoušet. Pokud ovšem vezmete v potaz typ a hustotu vašich řas a podřídíte tomu výběr kartáčku, máte z větší části vyhráno.

Dokonalé výsledky vám totiž nezaručí ani ta nejdražší řasenka, pokud se nebudete řídit podle typu vašich řas a výsledku, kterého chcete dosáhnout.

Navíc je nutné podotknout, že řasenka má jednu z nejkratších trvanlivostí ze všech kosmetických přípravků. Řasenky jsou totiž obvykle použitelné pouze v období cca 6 měsíců. Z tohoto důvodu nemá smysl investovat životní úspory do drahých přípravků, a škudlit si je na „speciální příležitosti“. I s řasenkou na běžné denní nošení naděláte spoustu parády, pokud se naučíte ji skutečně správně používat (4).

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12236884/, (2) www.totalbeauty.com/ choosing-mascara-wand, (3) www.theguidetogettingglam.com/how-to-pick-mascara/, (4) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23590385/






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
12 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat