Skladování kosmetiky v lednici zvyšuje její účinnost

Nechat krém proti vráskám v ledničce, a to hned vedle vajec a jogurtu? Zní to možná bláznivě, ale můžete mu tak prodloužit trvanlivost. Navíc se tím znásobí jeho blahodárné působení!

Tělová mléka, oční séra, krémy na akné, pleťové masky či laky na nehty. Kde tyto zkrášlující zbraně skladujete? Něco možná máte v koupelně nad umyvadlem, pár lahviček a kelímků se může skrývat v nočním stolku. Co ale taková lednice? Že je to asi poslední místo, které by vás k ubytování kosmetických produktů napadlo?

Myšlenka, která má své opodstatnění

Kdybyste se vydala třeba do Koreje, našla byste mini ledničky na make-up a další zlepšováky vizáže v domácnosti každé ženy, která se zajímá o krásu a nové trendy. Je to šílené? Ani zdaleka. Proudy kosmetického chlazení totiž začínají ovívat i Evropu (1). S jakými výhodami se spojují?

Nižší teplota, vyšší účinnost?

Chlazená kosmetika bývá ve srovnání s tou, která je uchovávaná při pokojové teplotě, mnohem účinnější. Kromě toho, že lépe odstraňuje otoky, také efektivněji stimuluje krevní oběh a uklidňuje jakékoli podráždění. Chlazení rovněž zpomaluje oxidační proces a zabraňuje tomu, aby se pečující složky staly neaktivními. Moderní trendy týkající se přírodní péče o pleť omezují používání konzervantů, proto je skladování v chladu důležitým kritériem při zachování trvanlivosti (2). Co dalšího se asi stane, když váš oblíbený krém položíte do přihrádky vedle mléka?

Zchlaďte vrásky jednou provždy!

Chladná péče je vždy přínosnější, protože pokožku osvěžuje, revitalizuje a napíná, což přispívá k jejímu omlazení. Textilní masky, pleťové mlhy i séra, tohle všechno by se mělo skladovat v lednici. A zvláště v případě, že tyto produkty obsahují vitamin C. Právě on má z konzervační síly chladu velký prospěch (2). Bude dnes velké stěhování kosmetiky? Jen své blízké upozorněte na to, že v tom kelímku není pomazánka, ale elixír proti stárnutí…

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6099538/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7222176/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat