Svatební trendy letošního roku

Pořádání svatby je vždycky tak trochu adrenalinová zábava. Ať už jste nevěsta, nevěstina nejlepší kamarádka, která jí pomáhá s organizací jejího velkého dne, či jen nadšenec do všeho, co se svateb týče, jedno je jisté...

Svatby v roce 2022 budou zcela jiné, než byly v předešlých letech. O velkou změnu se postaraly nejen restrikce spojené s pandemií, ale také snaha o udržitelnost a soulad s přírodou. Jak to tedy letos bude na svatebních veselkách vypadat? Pojďme se společně podívat na několik inspirací ze svatebních veletrhů a vyhlášených svatebních salónů.

Svatební korzetové šaty s nabíranými balonovými rukávy

Svatební šaty s nabíranými rukávy a korzetovými živůtky jsou top trendem pro rok 2022 (1). Že je to moc okázalé? No, ruku na srdce, pandemie v nás všech zanechala touhu po velkých a odvážných věcech, nejen pokud jde o styl. U někoho více, u někoho méně… A pokud jde o svatby, pak jsou po tak dlouhém šlapání na brzdu nafouknuté rukávy přesně tím rozmarným gestem, které potřebujete… 

Bridgertonovi vs. pouliční trend

S návratem 2. sezony „Bridgertonovi“ na Netflixu lze rovněž předpokládat nárůst svateb inspirovaných modrou barvou a rafinovanými dekoracemi v okázalém stylu… svícny, elegantní dorty, úchvatné květiny… Na druhou stranu pro ty, kdo okázalý styl nemají v lásce a touží po něčem pohodlném a nenuceném, je stále v kurzu trend posledních let: Kombinace pouličního stylu se svatebním oblečením, tedy zábavné spojení vašich oblíbených tenisek s luxusní svatební róbou (1).

Zelená pro všechna roční období

Není žádným tajemstvím, že všichni milujeme zelenou. A že jí v posledních dvou letech bylo i v té přírodě zatraceně málo… Zelená představuje život, zdraví, vitalitu a energii. Vytváří pocit uzemnění a připomíná nám spojení klidu a harmonie, které nalezneme v přírodě. Není proto divu, že se tato barva posunula na přední příčku svatební výzdoby v roce 2022! Že si to neumíte představit? A co třeba takhle: Šalvějově zelené šaty pro družičky (které uchvátí jak na jaře tak na podzim), smaragdově zelené ozdoby na svatebním stole, matně lesklé zelenkavé potahy na židle a eukalyptové květinové vazby (2)…

Poskládej si vlastní prsten

Stohovatelné prsteny získávají čím dál větší popularitu! Kromě originálního a jedinečného vzhledu, mohou mít jednotlivé komponenty také svůj konkrétní význam. Každý jednotlivý prsten může totiž představovat okamžik nebo konkrétní osobu, a připomínat vám, jak se váš společný život mění a vaše rodina či společné zážitky narůstají. Ještě zajímavějšího efektu pak docílíte při kombinování prstenů z různobarevných kovů (2).

Tropické květiny

Pokud jde o svatební květiny pro rok 2022, zaměřte se letos na tropické květiny (orchideje, barevné anturie a lilie) doplněné barevnou pampovou trávou a nevěstiným závojem v různých barvách. Ideální kombinací je nadčasová neutrální paleta barev, které dodáte šmrnc s výrazným barevným akcentem (jako doplněk). Například krémově bílý základ s teplými terakotovými tóny, s jasně červeným akcentem nebo zemitou zelenou barvou…. (2).

Udržitelnost…?

Udržitelnost bude u svateb v roce 2022 zásadním pojmem. Prodej položek na internetových portálech zaměřených na „recyklaci“ svatebních šatů, oděvů pro družičky či svatebních dekorací, se v posledních měsících zdvojnásobil. Heslo tedy zní: Vždy se najde něco, co lze znovu nosit, znovu použít nebo „předělat“ a vytvořit si vlastní styl, a nezatěžovat životní prostředí (2).

Venkovní party

Tanec pod hvězdami bude velkým hitem, s půlnočním občerstvením pod širým nebem. Co si přát víc? Možná jen to hezké počasí a příjemné venkovní teploty, aby se svatební oslavy mohly protáhnout až do časného rána (2)! 

Zdroje: (1) www.greenweddingshoes.com/2022-wedding-trends, (2) www.rockmywedding.co.uk/2022-wedding-trends







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat