Svatební trendy letošního roku

Pořádání svatby je vždycky tak trochu adrenalinová zábava. Ať už jste nevěsta, nevěstina nejlepší kamarádka, která jí pomáhá s organizací jejího velkého dne, či jen nadšenec do všeho, co se svateb týče, jedno je jisté...

Svatby v roce 2022 budou zcela jiné, než byly v předešlých letech. O velkou změnu se postaraly nejen restrikce spojené s pandemií, ale také snaha o udržitelnost a soulad s přírodou. Jak to tedy letos bude na svatebních veselkách vypadat? Pojďme se společně podívat na několik inspirací ze svatebních veletrhů a vyhlášených svatebních salónů.

Svatební korzetové šaty s nabíranými balonovými rukávy

Svatební šaty s nabíranými rukávy a korzetovými živůtky jsou top trendem pro rok 2022 (1). Že je to moc okázalé? No, ruku na srdce, pandemie v nás všech zanechala touhu po velkých a odvážných věcech, nejen pokud jde o styl. U někoho více, u někoho méně… A pokud jde o svatby, pak jsou po tak dlouhém šlapání na brzdu nafouknuté rukávy přesně tím rozmarným gestem, které potřebujete… 

Bridgertonovi vs. pouliční trend

S návratem 2. sezony „Bridgertonovi“ na Netflixu lze rovněž předpokládat nárůst svateb inspirovaných modrou barvou a rafinovanými dekoracemi v okázalém stylu… svícny, elegantní dorty, úchvatné květiny… Na druhou stranu pro ty, kdo okázalý styl nemají v lásce a touží po něčem pohodlném a nenuceném, je stále v kurzu trend posledních let: Kombinace pouličního stylu se svatebním oblečením, tedy zábavné spojení vašich oblíbených tenisek s luxusní svatební róbou (1).

Zelená pro všechna roční období

Není žádným tajemstvím, že všichni milujeme zelenou. A že jí v posledních dvou letech bylo i v té přírodě zatraceně málo… Zelená představuje život, zdraví, vitalitu a energii. Vytváří pocit uzemnění a připomíná nám spojení klidu a harmonie, které nalezneme v přírodě. Není proto divu, že se tato barva posunula na přední příčku svatební výzdoby v roce 2022! Že si to neumíte představit? A co třeba takhle: Šalvějově zelené šaty pro družičky (které uchvátí jak na jaře tak na podzim), smaragdově zelené ozdoby na svatebním stole, matně lesklé zelenkavé potahy na židle a eukalyptové květinové vazby (2)…

Poskládej si vlastní prsten

Stohovatelné prsteny získávají čím dál větší popularitu! Kromě originálního a jedinečného vzhledu, mohou mít jednotlivé komponenty také svůj konkrétní význam. Každý jednotlivý prsten může totiž představovat okamžik nebo konkrétní osobu, a připomínat vám, jak se váš společný život mění a vaše rodina či společné zážitky narůstají. Ještě zajímavějšího efektu pak docílíte při kombinování prstenů z různobarevných kovů (2).

Tropické květiny

Pokud jde o svatební květiny pro rok 2022, zaměřte se letos na tropické květiny (orchideje, barevné anturie a lilie) doplněné barevnou pampovou trávou a nevěstiným závojem v různých barvách. Ideální kombinací je nadčasová neutrální paleta barev, které dodáte šmrnc s výrazným barevným akcentem (jako doplněk). Například krémově bílý základ s teplými terakotovými tóny, s jasně červeným akcentem nebo zemitou zelenou barvou…. (2).

Udržitelnost…?

Udržitelnost bude u svateb v roce 2022 zásadním pojmem. Prodej položek na internetových portálech zaměřených na „recyklaci“ svatebních šatů, oděvů pro družičky či svatebních dekorací, se v posledních měsících zdvojnásobil. Heslo tedy zní: Vždy se najde něco, co lze znovu nosit, znovu použít nebo „předělat“ a vytvořit si vlastní styl, a nezatěžovat životní prostředí (2).

Venkovní party

Tanec pod hvězdami bude velkým hitem, s půlnočním občerstvením pod širým nebem. Co si přát víc? Možná jen to hezké počasí a příjemné venkovní teploty, aby se svatební oslavy mohly protáhnout až do časného rána (2)! 

Zdroje: (1) www.greenweddingshoes.com/2022-wedding-trends, (2) www.rockmywedding.co.uk/2022-wedding-trends






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat