Tajemné čajové koupání

Kde je psáno, že se čaj musí louhovat jen v šálku? Klidně pár sáčků vhoďte i do vany! Takto vylepšená lázeň pročistí póry, uklidní kůži při podráždění a zastaví otravné svědění. Pokožku navíc i omladí!

Čaj se pije ne stovky, ale tisíce let. Kdo by se to odvážil kritizovat! Vždyť z tohoto tradičního nápoje čerpáme psychickou pohodu i četné zdravotní výhody. Patří mezi ně třeba regulace škodlivého LDL cholesterolu, detoxikace organismu, posílení imunity, podpora hubnutí a útlum zánětů. Tento životabudič však může být i přínosnou součástí vašich domácích wellness procedur (1). Nechcete si napustit vanu?

Relax jako malovaný!

Taková koupel, to je věc. Uvolní napjaté svaly, pohladí pocuchané nervy, zlepší krevní oběh a utlumí bolesti. Také zprůchodní ucpané dýchací cesty, zkvalitní spánek a podpoří nervový systém. Ano, už to je samo o sobě lákavé. Nebo snad ne? Když si do ní však přidáte pár sáčků porcovaného čaje, můžete při této ozdravné proceduře navíc i mládnout (2). A vlastně, nejen to! Který konkrétní druh si vyberete?

Černý čaj léčí nejen akné

Černý čaj má protizánětlivé vlastnosti, díky čemuž uklidňuje podrážděnou pleť, bojuje proti akné a zmírňuje svědění. Obsažené taniny fungují jako parádní hloubková čisticí činidla, která si posvítí na nahromaděné nečistoty v každém póru. A protože tenhle parťák významně urychluje hojení, můžete si ho s sebou do koupelny vzít i v případě, že se nějakým nedopatřením spálíte na slunci nebo vás napadne krvelačný hmyz (3).

Zelený čaj jako brzda stárnutí

Antioxidanty nabitý zelený čaj má skvělé účinky proti stárnutí. Zároveň povzbuzuje regeneraci kožních buněk a zesiluje ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy, jako je například znečištěné životní prostředí a všudypřítomné toxiny. Věděli jste, že také snižuje bolestivost svalů? Blahodárně ošetří i začervenalou pokožku. Nelze mu upřít ani to, že minimalizuje jizvy (4).

Heřmánkem proti stresu

O propagovaném heřmánku je známo, že tlumí stres a navozuje pohodu mysli. Dost podobně působí i na kůži, které poskytuje láskyplný dotek plný revitalizujících pozitiv. Je tohle ta správná kosmetická péče? Po koupeli s heřmánkem se budete cítit jako znovuzrození (5)!

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4055352/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24199981/ , (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6512146/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2855614/, (5) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2995283/






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:07
54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat