Vrstvy kosmetických produktů pleti nepřispívají

Krásní chceme být asi všichni. Proto používáme celou řadu kosmetických produktů s různými účinky. Ale co když na sebe tyto přípravky nereagují vůbec dobře? Nebo je jich prostě až moc? Pokožka to dá najevo lepkavým povrchem i podrážděním!

Moderní kult krásy je neúprosný. Podle nepsaných pravidel máme mít obličej bez vrásek, tmavých kruhů pod očima i akné. A rozšířené póry? Nepřípustné! Stejně jako třeba strie na stehnech a zadních partiích. Nežádoucí je i suchá šupinatá kůže a nerovnoměrný tón pleti. Žádný div, že jsme z toho celí nesví a kupujeme jeden kosmetický produkt za druhým. Všechny ty krémy, masky, séra, oleje i peelingy aktivně využíváme s pocitem, že to pokožce náramně svědčí. Ale je to opravdu tak? Když to s péčí trochu přeháníme, dostáváme tyto signály.

Pomoc, červenám jako rajče!

Není vůbec neobvyklé, že pacient přijde s celou taškou produktů, které si zakoupil v naději, že definitivně vyřeší svůj kožní problém. Ovšem používání mnoha přípravků může mít za následek zarudnutí, podráždění, dehydrataci i zvýšenou tvorbu pupínků. Arzenál zkrášlovacích pomocníků bývá v hodně případech zcela nekombinovatelný (1). Vy víte, co si s čím rozumí?

S retinolem každý nevyjde

Některé kosmetické produkty prostě nejdou dohromady. Například retinol ztrácí veškerou funkční účinnost v přítomnosti vitaminu C a kyseliny glykolové (2). Navíc, když se smísí více věcí najednou, změkčující báze na sebe negativně reagují a mohou vytvářet lepkavé prostředí, které zbytečně ucpává póry. Co vy na to, nemáte pocit, že vám tvář trochu lepí? Režim s menším množstvím krémů vyšší kvality může být lepší jak pro pokožku, tak i pro peněženku a vaši celkovou pohodu (3).

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26296330/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2699641/, (3) názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat