Vlasy pod drobnohledem

Rostou vlasy rychleji, když je pravidelně stříháte? A opravdu to pomáhá proti roztřepeným koncům? Je čas vyložit karty na stůl!

Na našem těle je pravděpodobně jen málo toho, kolem čeho se točí tolik mýtů, jako jsou naše vlasy. Co je pravda a co je nesmysl?

Výrobky pro péči byste měli pravidelně měnit

Souhlasí. Vaše vlasy jsou trochu jako feťák. Jakmile si zvyknete na drogu, teoreticky musíte dávku dále a dále zvyšovat, abyste udrželi účinek. Například u šamponu to znamená, že čím déle jej používáte, tím nižší je účinek jeho péče. Tento problém můžete vyřešit jednoduše tím, že několikrát použijete jiný šampon, než se vrátíte k původnímu produktu.

Vlasové kúry fungují lépe, pokud je necháte účinkovat déle

Není to pravda. Hodně není vždy to nejlepší. Někdy dokonce naopak. S kúrami je to tak, že vaše vlasy prostě nejsou schopny po určité době další látky vstřebat. Takže je jedno, jestli necháte na vlasech předepsané tři minuty nebo tři hodiny – účinek zůstává stejný.

Roztřepené konce lze znovu zacelit

Není to pravda. Na roztřepené konce pomáhá pouze jedna věc – a to nůžky. Žádný kondicionér, kúra nebo vodička na světě nemůže opravit zničenou strukturu vlasů. Naše neustále rostoucí vlasy nejsou k tomu také určeny. Takže je lepší věnovat dobrou péči od začátku a po každém umytí přidat několik kapek arganového nebo kokosového oleje na špičky, pokud jsou vlasy velmi suché a náchylné k rozštěpeným koncům.

Stres může podporovat vypadávání vlasů

Souhlasí. Smutné, ale pravdivé. Když jsme vystaveni stresu, trpí nejen naše psychika, ale i náš vzhled. Nezáleží na tom, jak vážný je stres, protože každý člověk se cítí jinak a podle toho fyzicky reaguje. Někteří mohou napsat pět zkoušek na univerzitě a pak běžet maraton, než jsou pocítí stres. Někoho stresuje jen otevřít ledničku. Tak to prostě je. Najděte svoji zlatou střední cestu a snažte se jí držet.

Blond vlasy rostou pomaleji než hnědé vlasy

Není to pravda. Stavební kameny našeho těla se vytvořili v okamžiku našeho početí. Náš genetický kód také zahrnuje, jak rychle naše vlasy porostou. Nezáleží na tom, zda jsou blond, červené, hnědé nebo černé. Blond vlasy jsou však často tenčí než hnědé vlasy, což je důvod, proč se rychleji ničí.

Časté mytí vlasů je více mastní

Pravdou je jen polovina. V tomto případě záleží na vaší pokožce hlavy, jak rychle se vaše vlasy budou mastit. Také životní styl hraje svoji roli. Pokud chcete mít jistotu, jednoduše používejte jemné šampony s přírodními složkami.

Vlasy rostou rychleji, pokud pravidelně stříháte konečky

Není to pravda. Vlasy se skládají z neživé rohoviny a keratinu. Pokud však přemýšlíte o roztřepených koncích, můžete říci, že vaše vlasy se přirozeně prodlouží, pokud pravidelně odstřihnete zničené konce, jinak se budou propracovávat stále výš.

Příliš pevné copánky poškozují vlasy

Souhlasí. Naše vlasy jsou dobře ukotveny k naší hlavě s kořeny. Ale vlasové gumičky rozhodně nejsou v souladu s tím, co chtěla příroda. Pokud nosíte gumičky a utažené culíky nebo copánky příliš často, nebuďte překvapení, že se vlasy začnou uvolňovat z kořínků více a častěji. Vlasové folikuly mohou zemřít a v nejhorším případě může vaše vlasová hříva začít ustupovat úplně.

Mokré vlasy by se neměly kartáčovat, ale jen lehce upravit

Souhlasí. Alespoň pro většinu vlasů. Ve sprše a ve vaně vaše vlasy nasávají vodou, což způsobuje, že se struktura vlasů otevře. Pak jsou vlasy křehčí a mohou se snadněji zaseknout na kartáči a vytrhnout. Proto je lepší sáhnout po řídkém hřebenu a kartáč používat pouze na suché vlasy.

Pro zdravé a lesklé vlasy je musíte denně stokrát vykartáčovat

Poloviční pravda. Zejména u dlouhých vlasů česáním podporujete distribuci přírodního tuku až ke konečkům a zbavíte se tak zacuchaných vlasů. Že to musí být 100krát, je však nesmysl. Projet vlasy kartáčem rychle udělá také své.

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat