Dokonalé vlasy mávnutím hedvábí

Chcete dokonalé vlasy jako hvězdy? Prozradíme několik triků, jak získat zdravé a dokonalé vlasy i bez špičkového stylisty.

Hvězdy nám ukazují, jak na to – dokonalé vlasy každý den. Bohužel, protože nemáme tříčlenný stylingový tým, stále zkoušíme nové produkty a trendy účesy, abychom z našich vlasů dostali maximum. To ale vůbec není nutné. Nyní vám prozradíme sedm jednoduchých triků, které dělají ženy s krásnými vlasy.

Vyhněte se teplému stylingu

Je pravda, že zejména ženy s lehce vlnitými nebo krepatými vlasy se občas nevyhnou žehličkám, kulmám a podobně. Stylisté ale doporučují vyhřívané natáčky, které jsou k vlasům extra šetrné, protože je příliš nezahřívají. Pokud se ve své každodenní vlasové rutině neobejdete bez fénu a žehličky, použijte na vlasy ochranný sprej proti teplu. 

Spěte na hedvábí

Do budoucna se vyplatí pořídit si hedvábní polštáře, protože měkká textura hedvábí vaše vlasy necuchá tolik jako bavlna. Díky tomu budou vaše vlasy jemnější.

Vždy použijte kondicionér

Stejně jako naše pokožka potřebuje i pokožka hlavy vlhkost. Zlaté pravidlo proto říká, abyste při každém mytí vlasů použili také kondicionér.

Jezte zdravě

Předpokladem krásných vlasů je zdravá strava. Zejména železo, zinek a omega-3 mastné kyseliny dodávají vlasům lesk a objem a podporují růst.

Přijímejte dostatek vitaminů

Chcete-li zjistit, zda vašim vlasům nechybí důležité vitaminy, podívejte se, jak zdravá je vaše pokožka a nehty. Pokud máte například suchou a šupinatou pokožku a lámavé nehty, je pravděpodobné, že i vaše vlasy potřebují více péče. Biotin (vitamin H), obsažený v ovesných vločkách, rýži nebo vaječném žloutku, je zvláště důležitý pro krásné vlasy a zabraňuje vypadávání vlasů. Vitaminy A, B a C mají navíc pozitivní vliv na strukturu vlasů.

Nebuďte příliš dlouho na slunci

Příliš mnoho slunce škodí nejen naší pokožce, ale i vlasům. Abyste tomu zabránili, špičkoví stylisté doporučují používat bezoplachový kondicionér, který se nebude smývat každý druhý den. Pečlivá aplikace od poloviny hlavy ke špičce zabraňuje poškození UV zářením, větrem a slanou vodou. 

Dejte si studenou sprchu

Nemyjte si vlasy příliš horkou vodou. Přílišné teplo vlasům ubere objem, zatímco vlažná voda vytvoří příjemnou pěnu, a přitom je stále dostatečně teplá na to, aby vlasy vyčistila. Ošetřující prostředky vždy vymývejte ve studené vodě, protože tím se struktura vlasu a pokožky uzavře.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2938572/ - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat