Účesy vhodné pro jemné vlasy

Nekonečná otázka – je pro jemné vlasy lepší krátký nebo dlouhý střih? Pokud stále tápete i vy, máme pro vás jasnou odpověď.

Existuje účes, který nevykouzlí žádný objem, ale je jako stvořený pro ženy s jemnými vlasy: uhlazený vzhled. S vlasy sčesanými dozadu a nagelovanými se pracuje snadněji, čím jsou vlasy jemnější. Elegantní vzhled se hodí zvláště ke krátkým účesům. 

Na druhou stranu chápeme, že chodit denně s vlasy sčesanými a uhlazenými dozadu není to pravé ořechové. Jaký účes je tedy vhodný pro jemné vlasy? Máme pro vás tipy pro všechny délky. 

Dlouhé vlasy

Dlouhé, jemné vlasy vypadají rychle zplihle – dokonce i po úpravě. Pokud se ale nechcete s dlouhými vlasy rozloučit, rozhodně byste měli dbát na správný sestřih. Sestříhané vrstvy dokážou přidat na objemu, prameny by se však měly vrstvit jen lehce, s radikálním sestřihem by vlasy ještě více prořídly. Vlny lze upravit do jemných vlasů pomocí kulmy nebo žehličky. 

U dlouhých účesů není vidět, kdy střih odrůstá, o to více byste měli dbát o konečky. Roztřepené konečky mohou způsobit, že jemné vlasy budou ještě tenčí.

Střední délka

Žádný jiný účes není v současné době tak populární a módní jako mikádo v různé délce. Má to dobrý důvod – sluší totiž každému tvaru obličeje a každému věku. Klasické uhlazené a rovně střižené mikádo ale potkáte už jen zřídka, moderní jsou spíše postupně sestříhané, různě dlouhé – a především jakoby nedbale rozcuchaný účes. A mikádo ve středně dlouhé variantě je pro jemné vlasy ideální. Jednotlivé kudrnaté prameny, které mohou trčet do všech stran o něco divočeji, zajistí účesu objem a plnost a dodávají nositelce mladistvý a svěží vzhled. 

Krátké vlasy

Pro úžasně skvělý účes nepotřebujete dlouhou hřívu. Kromě dlouhého mikáda je krátká verze také ideálním účesem pro jemné vlasy. Je skvělým střihem nejen pro ženy nad 50 let – tento krátký účes zdůrazňuje přednosti obličeje a je rozmanitější, než si myslíte.  Objem dodává také asymetrické mikádo, které je mírně vrstvené směrem k zátylku. Dokonalý účes je i mikádo s pěšinkou a ofinou na boku, který vykouzlí plný vzhled vlasů. 

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat