Správné skladování kosmetiky je zásadní pro její účinnost

Přijdete do koupelny, kde máte vyřádkované veškeré kosmetické produkty. Ano, vypadá to hezky. A také je to přehledné, protože stačí jen sáhnout po tom, co právě potřebujete. Víte ale, že tímhle skladováním si nesmírně škodíte?

Někdy za kosmetické a pečující produkty utrácíme několik stovek, jindy klidně i několik tisíc. Buď jak buď, očekáváme jejich stoprocentní účinnost. Chceme přece své těžce vydělané peníze vyměnit za hebkou pleť, sníženou tvorbu vrásek, důkladné pročištění pórů nebo likvidaci pigmentových skvrn. Jenže nesprávným skladováním si působení krémů a sér nevědomky bojkotujeme! A rozhodně ne málo.

Proč zbytečně riskovat?

Máme snad kolektivní nedostatek svědomitosti? Pokud jde o investice uložené do krásy, pak zřejmě ano. Sázíme totiž na to, že používané pečující zbraně obsahují konzervační látky, které prodlužují jejich trvanlivost a nenechají je „zkazit“. Ale takhle jednoduché to bohužel není.

Existuje dobrý důvod, proč kosmetiku uchovávat na chladném místě, protože vystavení teplu a slunečnímu světlu negativně ovlivňuje její stabilitu, konzistenci, účinnost i kvalitu (1).  Ano, je sice hezké, že máte všechny ty omlazující kelímky a lahvičky v koupelně hezky „na očích“, ale ve finále to nadělá víc škody než užitku. A pozor, týká se i make-upu, řasenky, očních stínů a parfémů. Proto je důležité řídit se pokyny, které uvádí každý jednotlivý přípravek. V nich se o ideální teplotě skladování dočtete. A zjistíte i to, jak dlouho danou věc po otevření beztrestně používat.

Jde se číst!

Krémy na obličej mají tradičně nejkratší trvanlivost, zatímco produkty na bázi vosku zpravidla vydrží déle, protože se u nich nemůže vyvinout bakteriální kontaminace. Ale ani voskové zkrášlovadlo nezůstane v plné kondici celou věčnost. Proto věnujte pozornost informacím, které označují počet měsíců bezpečného nanášení počínaje datem první aplikace (1).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6099538/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Domácí granola

(2 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat