Jako houby po dešti porostou vlasy po oplachování mlékem

Potřebujete si po běžném mytí vlasy rozčesat, ale ouha, nějak se vám to nedaří? Použijte mléko a rázem to půjde jako po másle. Jeho začlenění do kosmetické rutiny povede i k rychlejšímu růstu, většímu objemu a lesku!

Někdo pije mléko doslova po litrech, zatímco jiný si ho přidává jen do kávy. Anebo ho kvůli zhoršené snášenlivosti laktózy nemůže pozřít vůbec. Jak to s ním máte vy? Tak či tak, vyplatí se mít doma zásobu.

Pojďme kráse naproti

Přece kdo říká, že se tento nápoj musí jenom konzumovat? Mléko se v kosmetických režimech hojně využívá již od dob Kleopatry. Tato egyptská královna a údajně jedna z nejkrásnějších panovnic světa si ho pravidelně přidávala do koupele, a to za účelem zkvalitnění pokožky (1). Zdánlivě obyčejná tekutina však neposkytuje výhody jenom pleti, i vlasům má hodně co nabídnout!

Máslo na hlavě? Lepší je mléko!

Míváte občas potíže s rozčesáváním, u čehož ztrácíte nervy? Berte to jako první důvod k tomu, abyste uvedené potravině dali šanci. Jelikož je obohacená o biotin, funguje jako spolehlivý bezoplachový kondicionér, který si s krepatěním hřívy hravě poradí (2). Ale vyřešit dokáže i jiné trable…

Vyzrajte nad pomalým růstem

Z každé kapky tohoto zkrášlovacího životabudiče koruna krásy načerpá nejen zmíněný biotin, ale i vápník, draslík, bílkoviny a širokou škálu vitaminů. Tento koktejl cenných živin povzbuzuje vlasové folikuly k růstu, přičemž zabraňuje nadměrnému vypadání. A pozor, dodává i vytoužený objem a lesk (3)!

Vyčistěte si hlavu. Doslova

Složky mléka vám mohou posloužit i jako jedinečná čistidla pokožky hlavy. Odstraňují totiž nečistoty i nahromaděné pozůstatky pečujících produktů, zatímco obnovuji pH a napomáhají hydrataci. I tohle k lepší kvalitě kštice nepochybně hodně přispěje (4). Pokud si mléko na hlavu nechcete lít jen tak, připravte si z něj blahodárnou masku. Stačí ho promíchat s jedním vaječným žloutkem a malým množstvím medu. Ideální doba působení tohoto revitalizujícího ošetření bývá okolo deseti minut, poté přichází řada na oplach vlažnou vodou.

Zdroj: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26061422/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK554493/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/933310/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5551307/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat