Vaše kosmetická rutina možná potřebuje peptidy

Dává vašim nervům pořádně zabrat akné, zvýšená citlivost kůže nebo vrásčitý vzhled? Nejvyšší čas na záchranný zásah peptidů! Obrací se k nim pozornost celého kosmetického světa a vy je naleznete v krémech, sérech i ampulích.

Když americká supermodelka Hailey Bieber začátkem tohoto roku uvedla na trh kosmetickou řadu peptidových produktů, vzbudilo to velký rozruch (1). Ti, kteří o peptidech předtím neslyšeli, hledali informace všude, kde se dalo. Jejich stávající uživatelé se zase utvrdili v tom, že si na obličej nanášejí opravdu to pravé. Co jsou tyto látky vlastně zač a proč je možná nutně potřebujete i vy?

Trocha zajímavé teorie

Existuje mnoho druhů peptidů a lze je využít k léčbě široké škály kožních problémů, jako jsou třeba otoky, zvýšená citlivost či hyperpigmentace. Ovšem hovoří se o nich i v souvislosti se zpevněnou pokožkou, omezenou tvorbou vrásek a mladistvým vzhledem. Jsou to aminokyseliny tvořící určité proteiny, které pokožka k zachování zdraví a vitality nutně potřebuje. Dermatologové o nich smýšlejí jako o poslech, kteří svým vlastním jazykem komunikují s kůží, přičemž vysílají specifické signály, jimiž pracují na zlepšení její kvality. A to nejen proto, že tvoří základní stavební kameny kolagenu, elastinu a keratinu! Žádný div, že je po nich taková sháňka. Je pravda, že peptidy se v pokožce přirozeně vyskytují, ovšem s věkem je jich čím dál méně, kvůli čemuž pleť ochabuje a ztrácí pružnost (2).

Peptidy, kam se podíváš

Peptidy můžete nalézt v klasických i očních krémech, sérech, speciálních ampulích i zvlhčovačích. Výsledkem této peptidové péče je prozářená, vypnutá a hydratovaná pleť. Bonusem navíc je liftingový efekt, takže vrásky a nechtěné linky začnou viditelně ubývat. Kromě výrazného omlazení nabízejí tyto přátelské aminokyseliny sjednocení tónu kůže a zklidnění podráždění. Jelikož jsou velice všestranné a působí antimikrobiálně, jsou spolehlivými ničiteli bakterií, které způsobují akné (2). Co vy na to? Také si říkáte, že bez krému s peptidy už ani ránu?

Zdroj: (1) www.rhodeskin.com, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6981886/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat