Bezkonkurenční domácí peeling

Zářivá pleť beze skvrn, suchých, odumřelých buněk, a dokonce i hlubokých vrásek? Nevyhýbejte se pravidelnému peelingu. Pro ten extra účinný a doma připravený potřebujete pouze tři běžně dostupné ingredience!

Všichni vědí, že exfoliace je klíčovou součástí režimu péče o pleť. Koneckonců, jemné abrazivní látky aplikované na obličej (i jinou část těla) odstraňují odumřelé kožní buňky, čistí póry, sjednocují barevný tón pleti, vyhlazují a zjemňují vrásky, podporují prokrvení pokožky a připravují půdu pro lepší vstřebávání kosmetických produktů (1). Že je nutné peelingy kupovat v obchodě? Ale kdeže. Tenhle si připravíte v pohodlí domova.

Jen růžová to může být

Prvotně sáhněte po soli – té růžové himálajské a jemně mleté. (Za jeden kilogram v obchodě se zdravou výživou, ale i hypermarketu zaplatíte něco okolo 60 korun.) Růžová sůl je nejčistší forma mořské soli, která je na světě běžně dostupná. Obsahuje několik minerálů prospěšných pro kůži, jako je vápník, chlorid, železo, hořčík, fosfor a draslík. Himálajská růžová sůl je skvělým detoxikantem. Odstraňuje toxiny z pokožky a pomáhá jí efektivněji dýchat (2).

Tenhle přírodní poklad se následně smíchá s růžovou vodou. (100 mililitrů v drogerii vychází asi na 200 korun.) Právě ona má vynikající hojivé, antimikrobiální a antioxidační vlastnosti. Konkrétní gramáž pak vypadá následovně. Budete potřebovat 1 polévkovou lžíci růžové soli, 7–8 kapek růžové vody a 1 polévkovou lžíci medu (2).

Ultra snadný postup přípravy

Všechny ingredience dobře promíchejte, peeling naneste na pokožku a jemně jej vmasírujte konečky prstů (po dobu pěti až 10 minut). Obličej opláchněte studenou vodou. Růžová voda a růžová sůl (jejich kombinace je prostě báječná) pomáhají vyrovnávat hladinu pokožky, odstraňují nečistoty a stahují póry. (Samotnou růžovou vodu lze také použít jako toner.) Ve skutečnosti je tento účinný peeling při omlazení pokožky užitečný už jen tím, že napomáhá buněčné opravě. Zabírá i při hyperpigmentaci, tmavých skvrnách, hrubé kůži a jizvičkách po akné. Peeling je vhodné nanášet jednou až dvakrát týdně, ne častěji. Nadměrná frekvence může způsobit zčervenání, podráždění, vyrážku nebo dokonce hyperpigmentaci a větší náchylnost k poškození sluncem (3).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4720453/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8468043/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3875240/






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat