Proč některé kosmetické produkty po aplikaci pálí

Krém, který slibuje omlazení a regeneraci pokožky, pálí jako čert? Jaké zklamání, viďte! I když máte velkou chuť hodit ho do odpadkového koše, ještě zadržte. Zkuste nejprve napravit kožní bariéru aloí vera a poté mu dejte druhou šanci.

Nedávno jste si koupila nový krém a s velkým očekáváním ho zařadila do své denní nebo noční kosmetické rutiny. Místo, aby po jeho aplikaci byla pokožka hebká, vláčná, zářivá a vyživená, jste se však dočkala nepříjemného pocitu pálení a svědění. Ale proč? Kdo nebo co za to může?

Jako možný viník kožní bariéra

Podle názoru americké dermatoložky Alexis Stephense může být důvodem stav pleti. „Naše kůže je navržena jako ochranná bariéra, která nás chrání před vnějšími stresory. Je-li nějakým způsobem poškozená její nejsvrchnější vrstva, pak po nanesení kosmetických produktů skutečně může dojít ke štípání a podráždění,“ vysvětluje tato odbornice. Zároveň dodává, že to bývá důsledek příliš častého chemického peelingu. Co když kožní bariéru máte v pořádku, přesto vás tváře pálí jako čert? Pak vám asi moc nesedí složení daného produktu.

Vitamin C jako nepřítel?

Má-li totiž aplikovaný produkt příliš nízké pH, což způsobuje jeho kyselost, i v tomto případě můžete zažívat hotová muka. Týká se to zejména krémů s obsahem vitaminu C a kyseliny glykolové. Říkáte si, že je raději vyhodíte a poohlédnete se po jiných? Tak horké to být nemusí. Tuto možnost si nechte až jako poslední.

Jde se zklidňovat!

Výše jmenovaná dermatoložka Alexis Stephens doporučuje použití uklidňujících prostředků, které zmírňují podráždění, zarudnutí i nadměrnou citlivost. Velký úspěch podle ní sklízí kupříkladu aloe vera, neboť má úžasné regenerační vlastnosti, přičemž poskytuje hloubkovou výživu a posiluje přirozenou obranyschopnost pokožky. Zkuste tedy kožní bariéru  „opravit“ tímto zachráncem. Jakmile se zlepší její stav, zkuste krémy, které vám předtím nedělaly příliš dobře, použít znovu. S největší pravděpodobností bude všechno v pořádku. A pokud ne, až tehdy přemýšlejte o nákupu nové kosmetiky.

Zdroj: www.marthastewart.com, www.reviewed.usatoday.com/lifestyle/features/why-is-my-cleanser-serum-moisturizer-burning-my-face






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat