Plesové šaty: Letos žádné „dorty“, dámy!

Plesová sezona je v plném proudu. Že byste si s chutí zašly zatančit, ale jaksi nemáte v čem? Poradíme vám, kde seženete krásné kousky. Jde se na parket!

Šaty si samozřejmě můžete i půjčit. Vzhledem k vysokým cenám půjčovného se ale takový krok ne vždy vyplatí. Obzvlášť pokud chodíte „plesat“ častěji. V obchodech navíc probíhají slevy, takže pokud budete mít štěstí, můžete narazit na krásný kousek za opravdu příjemnou cenu.

Žádné „dorty“

Pokud si šaty pořizujete, volte jednodušší střihy, které se dají proměnit pomocí různých doplňků jako jsou barevné doplňky nebo vzorovaná či blýskavá psaníčka. A není to jen o praktičnosti, šaty s obručemi, v lesklém provedení nebo s haldou volánku se už nenosí a často navíc vypadají lacině. Jednoduché šaty se zajímavým střihem budou vypadat mnohem lépe, když už kamínky a zdobení, tak v rozumné míře a bez dalších doplňků.

Lichotivý střih je základ

A jaké střihy jsou nejlichotivější? Vedou dlouhé, splývavé šaty s lehce projmutým pasem, které vyzdvihnout vaše křivky. Bříško skryjí šaty s přestřihem pod prsy, dejte si ale pozor, aby svým střihem nepřipomínaly spíše těhotenské šaty. Dámy, které trápí silnější spodní část těla mohou volit šaty se světlejším vrškem a tmavší spodní částí. Fungují dokonale.

Pozor si dejte na tenká špagetová ramínka, která lichotí jen opravdu drobným postavám. Lépe paradoxně vypadají šaty bez ramínek. Pokud se vám paže nechtějí ukazovat a zároveň nechcete být zahalené od hlavy až k patě, vyberte si šaty s dlouhými, ale transparentními rukávy. Tento fígl často využívá i zpěvačka Adele. Štíhlým postavám budou slušet dlouhé šaty s odhalenými zády nebo rafinové rozparky.

A co doplňky?

Jak už jsme naťukli, doplňky volte podle komplikovanosti šatů. Čím jednodušší střih a barva, tím více si s nimi vyhrajte. Větší množství doplňků neunesou lesklé šaty, které jsou samy o sobě dost výrazné.

Pokud máte hodně výrazné náušnice a náhrdelník, volte vždy jen jeden kousek. Nepřehlédnutelné náušnice volte v případě, že máte šaty se zarytým dekoltem. Výstřih si naopak žádá náhrdelník. Přidat potom můžete náramek nebo nápadný prsten.

Na nohou byste měly mít za každých okolností lodičky a v ruce psaníčko. Klasické kabelky nikdy a neuspějete ani s výmluvami, že se vám do psaníčka nic nevejde. Existují i větší varianty, do kterých se vám kapesníčky, rtěnka, pudr a mobil určitě vejdou.

ADRESÁŘ:

Asos, www.asos.com
Cool Boutique, Nádražní 112, Praha 5
Mango, Arkády Pankrác, Na Pankráci 86, Praha 4
Tamsin London, www.tamsinlondon.cz
Topshop, NC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
Zara, Na Příkopě 15, Praha 1







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat