Rychlému vyblednutí vlasové barvy lze zabránit

Umýt si vlasy šamponem bezprostředně po barvení? Ne, to rozhodně nedělejte. Kdy je na něj vhodný čas a proč si prostudovat jeho složení? A jak s delší trvanlivostí nanesené barvy souvisí kondicionér?

Šediny už zase začínají nehezky prosvítat, což znamená jediné – je nejvyšší čas na barvení vlasů. Možná na tuto proceduru docházíte do kadeřnického salonu, možná jste zvyklá se takto o hřívu postarat sama. V každém případě ale jistě stojíte o to, aby daný odstín vydržel co nejdéle a nezačal blednout už po pár dnech. Jak se to dá zařídit? Držte se těchto rad.

Se šamponem to neuspěchejte

Namydlit si bezprostředně po barvení vlasy šamponem? Ano, dělá to tak spousta žen, protože se jim nelíbí chemický zápach, který na koruně krásy zůstává. Ačkoli se to samozřejmě dá pochopit, není to úplně ten nejlepší krok. Pro delší trvanlivost aplikovaného produktu se doporučuje se šamponem vyčkat alespoň 24 hodin, aby se barva na hřívě lépe usadila. Tak s mytím nespěchejte! Až k němu dojde, pozor na přílišné teplo.

Záleží na teplotě vody 

Tak jistě, horká sprcha je v aktuálním ročním období zatraceně příjemná, protože zahřeje a uvolní napjaté svaly. Ale opět je tu jedno velké ALE. Čím teplejší voda, tím kratší je zářivá intenzita vlasové barvy. Při každém mytí kštice se raději zaměřte na nižší teploty, ať vám ty pracně vytvořené melíry vydrží co nejdéle.

Věnujte pozornost složení používaných produktů

Co všechno obsahuje váš šampon? Víte to vůbec? Mnoho komerčních přípravků má ve svém složení i soli, sulfáty, sírany a detergenty, což jsou přísady, které korunu krásy zbavují nejen přirozeného kožního mazu, ale i barvy. Poohlédněte se v drogerii raději po nějakém přírodním a šetrnějším šamponu, který v sobě tyto kontroverzní látky neukrývá.

Investujte do kondicionéru

Častým viníkem vybledlé barvy bývá i suchost vlasů. A právě proto nezapomeňte použít kondicionér alespoň dvakrát týdně, protože dodá potřebnou hydrataci, čímž vlastně přispěje i k delší trvanlivosti aplikovaného odstínu.

Zdroj: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat