Kožní póry pod drobnohledem

Že se velikost kožních pórů dá zmenšit k vlastní spokojenosti? Ale kdeže. Neberte příliš vážně ani tvrzení, že vám s nimi pomůže slunce a studená voda.

Díky nejrůznějším aplikacím na úpravu fotek se zdá, že řada lidí kožní póry jaksi postrádá. Ale je to samozřejmě jen iluze a jednoduchý způsob, jak se jich, alespoň na oko, zbavit lusknutím prstu. Kéž by to bylo tak snadné i v reálném životě! Co se pórů týká, boj s nimi nám příliš neusnadňují ani kolující nepravdivé informace. Nevěříte jim náhodou i vy? Tady jsou ty nejčastější!

Velikost lze zmenšit

Všechny ty rady a návody na to, jak rozšířené póry zmenšit a omezit tak jejich viditelnost, jsou vlastně úplně mimo. Tedy alespoň podle americké certifikované dermatoložky Marguerite Germain, která důrazně upozorňuje na to, že velikost těchto kožních „otvorů“ je dána geneticky, proto s ní nic moc nezmůžete. A s tím vlastně trochu souvisejí i následující řádky.

Slunce je nejlepší kosmetika

Že slunce pomáhá na akné a zlepšuje vzhled pórů? Něco takového říkaly už naše babičky, které nám doporučovaly, abychom se hřejivým paprskům vystavovali co nejčastěji. Bohužel to může nadělat víc škody než užitku. To je názor další odbornice, kterou je tentokrát newyorská dermatoložka Dendy Engelman. Podle ní mají ultrafialové paprsky spíše opačný účinek, protože pleť okrádají o kolagen a urychlují ztrátu elasticity, kvůli čemuž se zmíněné kožní „otvory“ zdají být ještě větší.

Make-up je třeba vynechat

Když jde o celkové sjednocení pokožky, své věrné služby nabízí make-up. Jenže ten prý póry ucpává, čímž se všechno jen komplikuje! Je to tedy bezvýchodná situace? Klid, tak horké to zase nebude. Tohoto kosmetického spasitele se vzdávat nemusíte - tedy pokud má správné nekomedogenní složení.

Studená voda je nejlepší léčba

Jak je to se studenou vodou? Opravdu umí póry vyzmizíkovat? Kéž by! Bez ohledu na to, kolik kostek ledu použijete, se valného efektu nedočkáte. Uvedené kožní otvory totiž na nízké teploty nijak zvlášť nereagují, připomíná zase americká dermatoložka Tsippora Shainhouse.

Zdroj: germaindermatology.com/higher-bmi-can-affect-acne/ - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat