Nejlepší přírodní složky pro zdravé vlasy

Pevné, husté a lesklé vlasy. Že o nich jenom sníte? Pak vyměňte komerční produkty za dary přírody. Tohle je pět silných zachránců vlasové krásy a zdraví!

Geny, životní styl a výběr stravy ovlivňují kvalitu vlasů, stejně jako přípravky, které se na vlasy nanáší. Obecně platí, že konvenční produkty často obsahují škodlivé chemikálie, proto je důležité sledovat složení šamponů, masek a kondicionérů a dávat přednost přírodním zázrakům. Které z nich probudí i vaše vlasy?

Prášek z mořských řas

Mořské řasy jsou bohaté na vitaminy A, B12, E, aminokyseliny, minerály a stopové prvky. Přirozeně hydratují suchou pokožku a zároveň vlasům poskytují sílu a lesk. Nové studie také ukazují, že mořské řasy mohou vyvážit produkci oleje na pokožce hlavy a snížit vypadávání pramenů (1).

Rozmarýnový esenciální olej

Rozmarýnový esenciální olej působí protizánětlivě, zklidňuje a stimuluje krevní oběh. Při přímé aplikaci na vlasové folikuly chrání před ztrátou vlasů, neboť podporuje přívod čerstvé krve, která proudí přímo ke kořínkům (2). Tonizující vlastnosti rozmarýnového esenciálního oleje také zpomalují šedivění pramenů a hydratují suchou pokožku hlavy. Pro intenzivní kondicionér smíchejte čtyři až pět kapek rozmarýnového esenciálního oleje s kondicionérem nebo vlasovou maskou dle vlastního výběru.

Avokádový olej

Semena avokáda produkují hluboce změkčující nosný olej bohatý na antioxidanty, jež obsahuje vitaminy A, B5 a E, stejně jako biotin a esenciální mastné kyseliny. Při lokální aplikaci avokádový olej ošetřuje povrch vlasů tím, že doplňuje vlhkost a posiluje vaše prameny (3). Minerály v tomto oleji mohou také potenciálně utěsnit buňky kutikuly, aby se zabránilo dalšímu lámání.

Olivový olej

Olivový olej je vysoce účinný při podpoře zdraví vlasů, protože sdílí mnoho stejných vlastností jako přirozeně se vyskytující oleje v samotných vlasech a pokožce hlavy. Proto, když se aplikuje na suché, poškozené vlasy, obnovuje rovnováhu a lesk ve vlasovém stvolu. Tento olej dokonce omezuje krepatění a doporučuje s pro suché, husté a kudrnaté vlasy. Olej vmasírujte do pokožky hlavy a vlasů – od kořínků ke konečkům. Nasaďte si koupací čepici a nechte působit přibližně 10 minut. Poté vlasy opláchněte a umyjte běžným šamponem, nejlépe s výtažkem z oliv pro podporu vlasové výživy.

Kokosový olej

Kokosový olej, známý jako nejlepší přírodní olej, proniká do vlasů, zlepšuje jejich zdraví a zároveň doplňuje vlhkost. Kokosový olej má vysoký obsah tuku, přičemž nasycené tuky zabírají 80 % až 90 % jeho obsahu. Z jedné studie vzešlo, že mezi třemi oleji byl právě „kokosák“ jediným olejem, u kterého bylo zjištěno, že výrazně snižuje ztrátu bílkovin u nepoškozených i poškozených vlasů, když se používá jako přípravek pro péči o vlasy před mytím a po mytí (4).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3792195/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25842469/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6356572/, (4) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12715094/






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat