Rýžová voda podporuje růst vlasů

Leské, husté, reprezentativní vlasy? Ačkoli genetika dělá svoje, můžete si v tomhle směru výrazně pomoci. V domácích podmínkách připravte rýžovou vodu a těšte se z prvních úspěchů!

Vypadávání vlasů je docela běžný problém, stejně jako nepoddajnost kadeří. S obojím si poradí rýžová voda, která obsahuje inositol, což je sacharid, který může opravit poškozené vlasy a poté stimulovat jejich růst. Její další velkou výhodou je, že má úroveň pH, jež se blíží úrovni pH vlasů, což zase zabraňuje poškození a lámání pramenů. Ale to pořád není všechno.  Inositol, aminokyseliny, živiny, minerály a antioxidanty zklidňují pokožku hlavy, snižují zánět, zlepšují pružnost vlasů, poskytují ochranu před volnými radikály a posilují vlasové kořínky. Tak na co ještě čekáte? Pojďte do akce!

Příprava základní rýžové vody

Jeden šálek rýže důkladně promyjte vodou a přidejte dva šálky vody. Po 30 minutách rýži sceďte, vodu zachyťte do nádoby, naneste ji na vlasy a pokožku hlavy, proveďte krátkou, jemnou masáž, nechte 10 až 15 minut působit a poté opláchněte studenou vodou. Aplikujte jednou nebo dvakrát týdně, třeba i jako bezoplachový kondicionér. A pozor, rýžovou vodu můžete smíchat s dalšími přírodními složkami pro růst vlasů. Z čeho se dá vybírat?

Amla neboli indický angrešt

Amla neboli indický angrešt je přírodním zdrojem vitaminu C, aminokyselin a taninu. Tyto látky napomáhají k vyživení a detoxikaci vlasové folikuly. Amla podporuje růst vlasů a zabraňuje jejich vypadávání. Moderní věda zároveň prokázala, že má protizánětlivé a antioxidační vlastnosti (1).

Semena pískavice řeckého sena

Pískavice řecké seno poskytuje vysokou koncentraci bílkovin, o nichž je známo, že mohou pomoci vlasy posílit. 

Rozmarýnový olej

Předpokládá se, že rozmarýnový olej zvyšuje krevní oběh v pokožce hlavy a také stimuluje růst vlasů (2). V kombinaci s rýžovou vodou je žádaný!

Existují vedlejší účinky?

Rýžová voda je obecně bezpečná, ale někteří lidé na ni mohou být alergičtí. Pokud zaznamenáte jakékoli nežádoucí reakce od svědění po vyrážku, měli byste ji okamžitě přestat používat.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6926135/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25842469/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat