Zdravotní stav podle umístění akné

Pupínek sem, pupínek tam. Pokud akné okupuje i váš obličej, má to svůj důvod. Podle umístění pupínků totiž poznáte, co se s vaším tělem děje – tam uvnitř. Neignorujte tyto signály!

Akné netrápí pouze náctileté, ale i dospělé. Jestli k nim patříte, zaměřte se na mapu obličeje a podle lokalizace pupínků odhalte, s jakým skrytým zdravotním nepřítelem máte tu čest.

Čelo

Pupínky na čele mohou znamenat, že špatně trávíte jídlo a že přijímáte více zpracovaných potravin, než byste měli. Zařaďte do svého jídelníčku více syrového ovoce a trávicích enzymů, a naopak zkuste vyloučit pšenici, mléčné výrobky a další alergeny. Počkejte pár dní či týdnů a pozorujte, zda se akné dává na ústup.

Mezi obočím

Pupínky mezi obočím odrážejí to, jak se mají vaše játra. Dopřejte jim klid, omezte alkohol a tučná jídla, pijte hodně vody a do svého denního režimu zařaďte kořen pampelišky a semena ostropestřce mariánského. Zároveň se vyvarujte stresu a upravte své spánkové návyky.

Nos

Akné na nose souvisí se srdcem a krevním tlakem. Preferujte „zklidňující“ cvičení (jógu nebo tai-či) a zredukujte psychické a duševní napětí, které se ve vás ukrývá. Jelikož nos je součástí T-zóny, která má tendenci být mastnější než zbytek pokožky na obličeji, ujistěte se, že používáte nekomedogenní make-up a produkty péče o pleť.

Brada

Brada rovná se hormony. S nimi se bojuje jen velmi těžko. Přesto to můžete zkusit tím, že své pleti dopřejete trochu lásky navíc. Vyzkoušejte páru na obličej či jemnou masáž.

Tváře

Pupínky na tvářích poukazují na škodlivost znečišťujících látek a alergie. Jestli ještě nemáte čističku vzduchu, pořiďte si ji. Ale pozor, akné v této oblasti je také důsledkem příjmu většího množství cukru. Hlídejte si, kolik ho přes den zkonzumujete. Sluší se také uvést, že tváře jsou spojeny s dýchacím systémem, proto možná budete chtít věnovat pozornost kvalitě svého dechu a zvážit dechová cvičení.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK459173/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2585707/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat