Vraťte vlasům ztracený lesk

Vaše vlasy jsou všechno, jen ne lesklé? Možná vám chybí určité vitaminy, možná je to důsledek častého barvení. Ale nezoufejte, olejové masky, láskyplné kartáčování i správná technika fénování to spraví!

Husté vlasy s extra leskem. To je sen každé ženy! Ovšem realita až tak zářivá nebývá. Kde je problém a jak se to dá napravit?

Viníci, se kterými možná máte co dočinění

Když hříva postrádá onen přitažlivý lesk, obvykle je to známka nedostatečné hydratace, myslí si americká kadeřnice a vizážistka Liz L. Sowers. Ztráta potřebné vlhkosti je pak způsobena špatnou stravou, nutričními deficity a častým stylingem horkými přístroji, jako je kulma a žehlička. Své ale udělá i pravidelná aplikace barev obsahujících chemii a používání nevhodných kosmetických produktů, které neodpovídají typu vlasů, upozorňuje jmenovaná specialistka. Další americká vizážistka, kterou je Katelyn Ellsworth, doplňuje, že ztráta lesku může být zapříčiněna i příliš tvrdou vodou, chladným zimním počasím či naopak ostrým letním sluncem. Od jaké první pomoci se odrazit?

Vsaďte na kartáč i olejové kúry

Ráno se v rychlosti jen tak přečísnout a večer před spaním zrovna tak? To opravdu nestačí. Chcete-li z vaší kštice udělat zářivý skvost, kartáčujte ji důkladně pět až deset minut, a to několikrát denně. Podpoříte tím krevní oběh na pokožce hlavy a usnadníte transport živin až do vlasových folikulů. Nápravné řešení představuje i olejové ošetření. Ať už zvolíte mírně rozehřátý mandlový nebo kokosový olej, vetřete ho do celé délky, nechte působit alespoň 30 minut a poté vymyjte. Když už jsme u toho oplachu, je třeba dbát na správnou teplotu vody.

Čím studenější, tím lepší

Horká voda vlasy poškozuje a také vysušuje, proto se jí při běžném mytí raději vyvarujte. Mnohem šetrnější je ta vlažná a pokud si troufnete, tak úplně nejlepší je voda studená. Ta vlhkost ve vlasech doslova uzavře a navíc zabrání jejich krepatění. Až dojde na fénování, přístroj mějte vzdálený od hlavy alespoň 15 cm – i tímhle minimalizujete poškození hřívy a podpoříte její lesk.

Zdroj: www.stylecraze.com/articles/natural-ways-to-give-your-hair-perfect-shine/ - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat