Omývání obličeje má svá jasně daná pravidla

Zatímco investice do vysoce kvalitních produktů péče o pleť je důležitá, ani denní návyky, jako je oplachování obličeje vodou, není radno zanedbávat. Proč je to tak důležité?

Ráno je vhodné si pokožku umývat čistou vodou. To proto, aby se zbavila potu. Navíc opláchnutí studenou vodou vám pomůže se probrat a poslouží jako pozdní budíček. Někteří lidé říkají, že by se obličej měl mýt asi 30 sekund, jiní tvrdí, že na tom ani nezáleží. Jaká je správná odpověď?

Dermatologové mají jasno

Za ideální se obecně považuje doba 30 až 60 sekund. To je dost času na to, abyste z pokožky odstranili špínu, mastnotu a nečistoty, aniž byste ji přesušili. Proč tento rozsah? Jsou tací, kteří před oplachem používají olejový čistič k odstranění nečistot, make-upu a SPF. Těmto lidem by mělo stačit 30 sekund. Pokud ale ráno nestíháte a preferujete pouze čistou vodu, nespěchejte a ujistěte se, že vodou opláchnete nebo otřete každý centimetr vašeho obličeje, což může trvat déle.

Několik dalších tipů pro čištění

Pro osoby s vysoce citlivou pokožkou nebo pletí náchylnou k růžovce se hodí jemné čisticí prostředky bez chemie. Pokud trpíte na ekzémy a vyrážky, obličej myjte pouze jednou denně. Všem ostatním se doporučuje ranní i večerní oplach.

Vždy se vyhněte nadměrnému drhnutí pokožky, po umytí vpracujte kosmetický prostředek. Krém nebo sérum nechte vstřebat a teprve poté naneste make-up. Večer se důkladně odličte. Odstraníte make-up, ale i prach a maz, který se za celý den na pleti usadí. Po správném vyčistění se pleti bude lépe dýchat a zabráníte tak i předčasnému stárnutí pokožky.

Odličovat i na home office?

Při použití odličovací pleťové vody či mléka naneste přípravek na vatové tamponky a ty nejprve na chvíli položte na oči. Rozpustí se řasenka a stopy líčidel a vy budete mít méně práce. A pozor, pleť je potřeba vyčistit i v případě, že se nelíčíte. Výmluva, že jste celý den doma a obličej se nepotkal s žádnou maskarou, tvářenkou ani podkladovým krémem, v tomto případě neobstojí.

Zdroje: www.mindbodygreen.com, www.florena.co.uk






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat