Noční pleťový krém není zbytečnost

Denní krém běžně používáte a mělo by to podle vás stačit, takže ten noční nepovažujete za důležitý. K čemu je vlastně dobrý a proč mu pomáhá, že po jeho nanesení spíte?

Vidíme je v televizních reklamách a dočítáme se o nich v lifestylových magazínech. V drogeriích pak mají skoro svou vlastní uličku! Jsou noční krémy ale opravdu tak potřebné, nebo je to okolo nich jen mnoho povyku pro nic?

Péče není nikdy dost

Ráno vstanete a po obvyklé hygienické rutině začíná klasický kolotoč. Protože sluníčko nabírá na síle, saháte po opalovacím mazání, abyste předešla zbytečným vráskám. Dále aplikujete podklady, fixační gely, líčidla a sem tam obličejovou mlhu. K večeru a po příchodu domů na scénu přichází zase odličovač a pleťový toner, který dočistí to, co micelární voda přehlédla. Dá se říct, že se pořád něčím mažete, což je někdy unavující a co si budeme povídat – i finančně poměrně nákladné. Máte k tomu všemu ještě přidat speciální krém na noc, nebo toho má pokožka už dost? A víte, že nemá? Za tuhle noční péči bude naopak moc ráda.

Když je noc na straně krásy

Ne, není to jen způsob, jak z nás tahat další peníze. Tyto noční produkty vážně mají své opodstatnění. V čase spánku pokožka není vystavena škodlivým vnějším faktorům a není v jakémsi obranném režimu, takže má prostor na přirozenou regeneraci. Nemluvě o tom, že se v noci zvyšuje mikrocirkulace v kůži a kyslík lépe proniká do buněk – pleť je tedy nejotevřenější pro příjem potřebných živin. Hlavním úkolem nočního krému je podpořit regeneraci a dodat pokožce potřebnou dávku výživy a hydratace (1). Pomáhá opravit poškození kožních buněk způsobené vnějšími vlivy během dne, přičemž snižuje známky stárnutí a hyperpigmentaci. Jak si vybrat ten správný?

Pozor na parfemaci i konzistenci

Při výběru dbejte na to, aby nebyl příliš hustý, protože pak by mohl ucpávat póry. V zájmu vaší krásy se také ujistěte, že je bez parfemace a hypoalergenní. Rovněž zohledněte svůj typ pleti. Pro maximální účinnost si před jeho nanesením důkladně omyjte obličej a následně ho jemnými pohyby vmasírujte do pokožky (2).

Zdroje: (1) www.glamot.com/blog/39756/day-cream-vs-night-cream-what-s-the-difference?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc, (2) www.stylecraze.com/articles/benefits-of-using-night-creams/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:56
5 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:49
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat