Aby váš make-up vydržel celý den, zkuste tyto fígle       

Venku je čím dál tepleji, což s sebou přináší určitá kosmetická rizika. Líčení se rozpíjí, lepí a celkově nevytváří dobrý dojem. Vyzkoušejte tyto exkluzivní tipy, které zabrání tomu, že budete vypadat jako klaun z cirkusu!

Nastupující teplé dny jsou skvělé pro procházky a venkovní aktivity všeho druhu, méně už pro make-up. Jak se dá předcházet jeho narušení a stékání? Pro fixaci svého líčení zvolte fígle prověřené vizážisty!

Vsaďte na make-up na vodní bázi

V létě jsou lepší make-upy na vodní bázi a pudrové make-upy. Oblíbená je také voděodolná kosmetika na make-up. Stékání líčení během horkého a vlhkého období zabrání například voděodolné řasenky a oční linky. Zvolit můžete i voděodolné barvy na rty a tužky na rty. 

Nepodceňujte čištění

Čištění pleti před líčením je nejdůležitější. Opláchněte obličej velkým množstvím studené vody. Po oplachu použijte vychlazenou růžovou vodu, které pleť tónuje a ochlazuje ji, zároveň pomáhá uzavřít póry. Pokud je pokožka mastná, použijte spíš adstringentní pleťovou vodu a aplikujte ji pomocí vaty.

Vyberte si správný základ

Cílem by měla být hladká a čistá textura bez přílišného množství podkladu. Pro léto je nejvhodnější matný (nelesklý) základ na vodní bázi. Naneste jej na obličej a rozetřete vlhkou houbičkou nebo konečky prstů.

Nedělejte šmouhy

Když nanášíte make-up, pamatujte na to, abyste ho příliš nerozmazávali a nedrhli. Ať už se jedná o podkladovou bázi nebo tvářenku, je nejlepší make-up tečkovat lehkým dotykem, pomocí špičky prstu nebo aplikátoru. Lze jej také lehce a rovnoměrně nanášet vlhkou houbičkou.

Používejte primery a pudry

Primery neboli podkladová vrstva pod líčidla jsou hitem v líčení posledních let. Společně s pudry pomáhají odstranit mastný vzhled. Vyzkoušejte tónované pudry, jako jsou třeba ty bronzující, jez simulují dotek slunce. Opět se vyvarujte nanášení příliš velkého množství, primerů ani pudrů by nemělo mít příliš. A pozor, v létě je lepší labutěnka než štětec.

Dejte prostor fixačním sprejům

Tak, hotovo, make-up je hotový. Co teď? Nastříkejte na obličej ze vzdálenosti zhruba 30 centimetrů fixační sprej na make-up, který pleti dodává zářivý vzhled nejen po bezprostředním nalíčení, ale i kdykoliv během dne. Na starost má hydrataci a osvěžení make-upu.

Zdroje: názor autora - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat