Jak připravit pokožku na nános make-upu

Chcete vypadat bezchybně jak v práci, tak i na romantické schůzce? Pak před aplikací make-upu udělejte pár věcí. Několik minut času navíc se vám mnohonásobně vrátí!

Ne, nemusíte trávit půl hodiny před zrcadlem. Postačí, když předtím, co sáhnete po podkladové bázi, make-upu a řasence, provedete následující rituál, jež vám nezabere víc než pár minut.

Čištění

Čištění pomáhá resetovat pokožku. O cokoli, co sedí na tváři, od nečistot, mastnoty a oleje, se postará. Proto vyberte čistící prostředek, který vám vyhovuje. Čistič na bázi gelu je nejlepší pro mastnou pleť náchylnou k akné. Někomu zase vyhovuje tonikum s růžovou vodou. Vždy však dbejte na to, aby neobsahovalo alkohol, protože ten může způsobit zarudnutí pleti. Máte-li na obličeji suché šupinky, dopřejte si peeling, jež pokožku vyhladí a zbaví ji částic, které by pod make-upem mohly prosvítat.

Hydratace

V dalším kroku pokožce poskytněte extra péči vlhkosti navíc. Naneste hydratační krém, jež poskytuje ochranu před sluncem, nebo sérum a počkejte zhruba pět minut, než se úplně vstřebá. Spěchat se v tomto případě nevyplácí.

Samotné líčení

Teď je ten správný čas na aplikaci podkladové báze. Nepoužíváte-li, přejděte rovnou k make-upu. Malé množství naneste na obličej (prsty, houbičkou či štětcem) a jemně jej rozetřete od středu obličeje směrem ke stranám. Nezapomeňte na oblast krku. Barva pleti až k dekoltu by měla být sjednocená. Následně sáhněte po rozjasňovači očí, očních stínech, řasence a dalších nezbytnostech, bez kterých se neobejdete. Hotovo? Pak vás čeká závěrečné finále!

Fixace

Posledním krokem v nanesení make-upu je fixace. Použijte minerální pudr nebo čím dál více oblíbenější fixační sprej na make-up. Ten nejprve důkladně protřepejte. Poté jej nastříkejte na tvář ze vzdálenosti 10 až 15 centimetrů a nechte zaschnout. Uvedený sprej zamezuje rozmazávání a blednutí líčidel – na dlouhé hodiny a zanechá tvář bez lesku. A to se (nejen) v létě nesmírně hodí!

Zdroje: www.thehealthsite.com, www.wikipedia.org






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat