Voděodolný fenomén léta ničí řasy

Léto se nezadržitelně blíží. Možná, že již teď nakupujete voděodolnou kosmetiku, díky které budete v parných dnech a u bazénu vypadat upraveně. Víte ale, že co se týče voděodolných řasenek, není to ta nejlepší volba? Právě ony řasám neprospívají!

Kdo by nechtěl mít dlouhé, zdravé řasy? Tato všeobecná touha výrobce kosmetiky inspirovala k vytvoření nejrůznějších produktů, od sér na růst řas až po řasenky. Je však třeba myslet na to, že řasy jsou citlivé, malé chloupky, které nesnesou jen tak něco. Voděodolná řasenka je může poškodit!

Vykoupení za krásu

Voděodolná řasenka perfektně ulpí na vašich řasách, což se jí musí nechat, ale zároveň řasy dehydratuje a odlupuje. Navíc je poměrně nepoddajná a obtížně se odstraňuje (v dobrém i ve zlém). Bohužel platí, že čím hůře se řasenka sundává, tím horší to pro řasy je.

Jakmile si na odličovací tampon nanesete vrstvu mléka, dvoufázového oleje nebo micelární vody a zahájíte proces odličování, dochází k odlamování řas a jejich odštěpování na konečcích. Suma sumárum, většina voděodolných řasenek řasy vysušuje, jejich receptury a způsob odličování dokonce způsobuje lámání „kartáčů“, což má postupem času za následek kratší a křehčí řasy. Když už tedy voděodolnou řasenku musíte použít, třeba na romantickou svatbu přátel, mělo by se jednat o výjimečnou událost.

Na provedení tahů při odličování záleží

Možná se ptáte: A co nevoděodolná, klasická řasenka? Platí to u ní stejně? Pokud jde o hydratační, čisté složení řasenky, není se čeho bát. Neméně důležité je také, jak přesně při odličování očí postupujete a jakým směrem vedete tahy. Na tamponek naneste odličovač a přitiskněte jej na zavřené oko tak, aby se dotýkal řas.

Produkt nechte chvíli působit a následně řasenku stírejte směrem dolů a do strany k vnitřnímu koutku. Postup opakujte, dokud nebude poslední tamponek zcela čistý. Pleť dočistěte pleťovou vodou. Zároveň nezapomeňte používat séra pro růst řas, která podporují a urychlují jejich růst. Aplikujte je podél linie vrchních i spodních řas.

Zdroje: názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat