I přírodní deodoranty vám pomohou zůstat svěží

Může čistě přírodní deodorant fungovat stejně tak dobře, jako ten nepřírodní? Ano a dokonce možná i lépe! Na jakém principu funguje a proč ho ocení každý, kdo má citlivější pokožku?

Pocení je sice přirozená součást života, ale co si budeme namlouvat, páchnoucí podpaží nechce vůbec nikdo. Na stranu druhou to ale neznamená, že si ho nutně musíme potírat škodlivými chemikáliemi, které běžné deodoranty a antiperspiranty obsahují, že?

Ne, to svému zdraví neudělám!

Žijeme v době eko, bio a vegan. A to se promítá i do populačních hygienických návyků a rutinních zvyklostí. Z četných průzkumů veřejného mínění vyplývá, že více než 30 procent lidí ve věku 25 až 34 let zcela odmítá a zavrhuje „klasické“ spreje a deo kuličky, neboť se obává právě jejich složení a přidaných škodlivých přísad. S novou dobou tedy přicházejí i nové způsoby, jak tělesný zápach zvládat lépe, šetrněji a hlavně zdravěji.

Výměna chemie za přírodu

Přírodní deodoranty a antiperspiranty mají tu výhodu, že v nich po kontroverzních složkách, jako jsou například hliníkové částice a parabeny podezřelé z karcinogenity, není ani stopa. Díky tomu nedráždí pokožku a nevyvolávají alergické reakce, což ocení jedinci s citlivou pletí. Navíc jsou velmi přátelské  také k životnímu prostředí. Ptáte se, jak moc spolehlivě fungují?

Jde to i jinak

Na rozdíl od „klasických“ a chemických protějšků tyto přírodní přípravky neucpávají póry a neblokují potní žlázy, což je zásadní výhoda. Pocení zcela nezabraňují, ale za to vlivem přírodních složek, kupříkladu dřevěného uhlí či kokosových a esenciálních olejů, absorbují molekuly zápachu a likvidují bakterie, jež samotný zápach způsobují. Takto je alespoň popisuje australská kosmetička Cathy Tolpigin, která se netají tím, že je používá už několik let. Ovšem je tu jedno úskalí – mnoho výrobců tvrdí, že jsou jejich produkty stoprocentně přírodní, což ale není tak docela pravda. Je tedy důležité sledovat informace na štítku a důkladně prozkoumat, zda se v těchto údajných bio deodorantech a antiperspirantech přece jen pochybné chemické přísady nenacházejí.

Zdroj: www.houseofwellness.com.au/health/tips/natural-deodorants






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

5 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:54
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat