Do popředí zájmu v péči o pleť se dostává notox

Že je v kurzu botox? Bejvávalo! Teď bychom se prý měli soustředit na notox. To je holističtější přístup ke stárnutí, který vylučuje injekce a rizikové invazivní metody.

Ačkoli je stárnutí zcela přirozené, dnešní svět dodržující přísné standardy krásy vrásky zkrátka neodpouští. Lidé tedy ve velkém navštěvují kosmetické salony, kožní ambulance a kliniky estetické medicíny, kde požadují injekce botoxu, výplně kyselinou hyaluronovou, mezoterapii a další procedury, které z obličeje umažou pár let. Jenže co když to jde i jinak? Propagace holistického přístupu ke stárnutí sílí a sílí! A používá dost přesvědčivé důkazy.

Negativa, za která draze zaplatíme

Vezměme si třeba ty injekční hyaluronové výplně. Některé výzkumy naznačují, že mohou pod kůží migrovat, což vzhled sice opravdu změní, ovšem ne tak, jak klient očekává (1). Komplikace však může způsobit i jejich rozpouštění, které je v průběhu času nevyhnutelné (2). Co se týká botoxu aplikovaného do čela, ten prý zase mění aktivitu mozku spojenou s emocemi (3). A právě vlivem těchto zjištění vzniklo hnutí zvané notox, které nás nabádá, abychom od těchto rizikových omlazujících procedur raději upustili a šli na to jinou, neinvazivní, přirozenou a hlavně bezpečnou cestou.

V jednoduchosti je krása

„Princip notoxu je v souladu s mojí vlastní filozofií stárnutí. I já jsem pevně přesvědčená o tom, že nejlepší způsob, jak zpomalit tvorbu vrásek, je krmit pokožku správnou výživou a vést šťastný a zdravý život,“ připouští australská kosmetička a specialistka naturopatie Hayley Fogarty (4). Může tohle ale přinést ty kýžené zásadní výsledky?

Trochu jiný směr

Těm, kteří se chtějí ve prospěch své pleti zbavit toxinů a zabojovat proti vráskám, výše jmenovaná expertka doporučuje začít od základu. Klíčové je podle ní získání základních ingrediencí podporujících obnovu buněk i kožní bariéru. Hledat bychom měli produkty obsahující ceramidy, triglyceridy, skvalen, fosfatidylcholin a mastné kyseliny. Nutností jsou i vitaminy A a C, stejně jako minerál zinek, neboť jde o látky, jež stimulují produkci kolagenu. Kromě zdravé stravy a používání správné pečující kosmetiky prý můžeme vsadit i na obličejovou masáž gua sha a baňkování. I těmito způsoby je prý možné se omladit!

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25650796/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6011868/, (3) www.nature.com/articles/s41598-023-29280-x?utm_medium=affiliate&utm_source=commission_junction&utm_campaign=CONR_PF018_ECOM_GL_PHSS_ALWYS_DEEPLINK&utm_content=textlink&utm_term=PID100093539&CJEVENT=d0e2db93d2b811ed815200450a18b8f8, (4)www.houseofwellness.com.au/beauty/face-and-body/notox-line-fighting-skincare






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:44
139 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:42

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat