Sbohem a šáteček mastným vlasům

Mastné vlasy jsou frustrující, zvláště pokud víte, že jsou čisté. Mastné vlasy zkrátka nevypadají dobře a upraveně. Jak se zbavit neustále mastných vlasů přirozenou cestou?

Mastné vlasy jsou obvykle výsledkem nadměrného vylučování mazu mazovými žlázami pokožky hlavy. Zatímco určitá sekrece je normální a pro zdravou pokožku hlavy, a vlasy dokonce žádoucí, příliš velká sekrece vytváří mastný vzhled a může způsobit svědění pokožky hlavy, lupy a akné na hlavě. Kromě toho mohou mastné vlasy způsobit řídnutí a narušit přirozený lesk vlasů.

Pokud přemýšlíte, jak se zbavit mastných vlasů, můžete vyzkoušet následující přírodní prostředky.

Jezte vyváženou stravu se zdravými tuky a sacharidy

Potraviny, které konzumujeme, mohou mít vliv na naše mazové žlázy a na to, kolik se jich vylučuje. Více tuku nebo sacharidů ve stravě může ve skutečnosti zvýšit produkci mazu z mazových žláz. Pravděpodobně ale nepomůže jen radikální snížení tuků a sacharidů, jde spíše o výběr těch správných. Zdravé tuky (jako ghí a kokosový olej) a sacharidy pravděpodobně pomohou vytvořit pozitivnější rovnováhu v mazových žlázách produkujících olej.

Umývejte vlasy častěji

Obvykle se doporučuje mýt vlasy méně často pro zdravější přístup k vlasům, ale pokud máte mastné vlasy, pravděpodobně budete muset umývat trochu více. Mytí denně nebo každý druhý den by mělo ale stačit. Také použití správného šamponu, jako je šampon pro mastné vlasy, může mít velký význam. 

Jablečný ocet

Jablečný ocet má schopnost zabíjet plísně a bakterie a je to skvělý domácí lék na mastné vlasy. Je to jeden z nejpopulárnějších přírodních prostředků, ale nepotřebujete ho moc, protože příliš mnoho může být pro pokožku hlavy a vlasy nevhodné.

Jednoduše nařeďte dvě až tři polévkové lžíce v šálku vody a poté naneste na vlasy. Lahvička s rozprašovačem to může usnadnit – jen se ujistěte, že se dostanete do kořínků a pokožky hlavy. Po dvou až třech minutách opláchněte. Aplikujte dvakrát nebo třikrát týdně.

Vyrobte si suchý šampon pro rychlou opravu

Suchý šampon vyrobený z šípkového prášku a esenciálních olejů může zabránit tomu, aby se mastnota dostala do vlasů. To je skvělá volba, zvláště pokud spěcháte.

Použijte masku na vlasy z vaječného žloutku

Pravděpodobně jste slyšeli o použití vajíčka jako masky na obličej, která pomáhá předcházet akné, ale co vlasy? Vaječné žloutky mají vysoký obsah síry, což může pomoci zmírnit příznaky lupů a mastných vlasů. Také vaječné žloutky obsahují lecitin a protein, které mohou pomoci vaše vlasy posílit a zároveň jim poskytnout měkčí a lesklejší vzhled.

Tea tree oil

Tea tree oil je známý tím, že pomáhá kontrolovat akné, ale má také schopnost kontrolovat produkci kožního mazu. Kromě toho je tea tree olej antimikrobiální a může redukovat bakterie, což může pomoci minimalizovat nebo eliminovat plísně.

Některé další esenciální oleje, o kterých je známo, že jsou užitečné, jsou citron, bergamot a eukalyptus. 

Zdroj: www.wikihow.com/Get-Rid-of-Greasy-Hair - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01
69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat