Vlasy po prázdninách potřebují ještě důmyslnější péči

Časté sprchy, špatné produkty z drogerie, slunce, chlor a písek nadělají svoje, proto jsou poškozené vlasy po létě aktuální realitou. Jestli i vy sčítáte škody, zaměřte se na jídlo a okamžitě odložte fén!

V září vlasy obvykle bývají křehké a bez lesku, mívají roztřepené konečky a na dotek jsou suché a hrubé. Takže, kde začít? Pokud je situace vážná, určitě navštivte kadeřníka a vlasy si nechte zastřihnout. Můžete se také rozhodnout pro kompletní rekonstrukci keratinem, který restrukturalizuje vlasové vlákno. Souběžně s tím upravte svůj jídelníček.

Vlasový update začíná u jídla

Ryby jako losos, sardinky a makrely jsou plné zdravých omega-3 mastných kyselin, jež vlasům dodávají atraktivní lesk a plnost. Řecký jogurt zase obsahuje složku, která pomáhá s průtokem krve do pokožky hlavy a růstem pramenů. Říká se jí vitamin B5 (známý jako kyselina pantothenová). A ani špenát nezavrhujte!

Stejně jako mnoho tmavě zelené listové zeleniny je plný úžasných živin. Má tuny vitaminu A plus železo, betakaroten, folát a vitamin C. Společně pečují o pokožku hlavy i hřívu jako takovou. Čočka, ořechy a hořká čokoláda, zásobárny železa, také posilují vlasové vlákno, tak se je nebojte povolat na pomoc.

Kadeře nedrhněte

Při mytí používejte šampon s obsahem rostlinných olejů a po mytí kadeře jemně vysušte ručníkem. Žádné drhnutí ani tahání! Dvakrát týdně na vlasy nanášejte hydratační masku či kokosový olej, který je snadno vstřebatelný díky mastným kyselinám. Hřívě poskytne vitamin E i UV filtr pro zastavení poškození sluncem. Inu, i jeho zvláčňující účinky jsou legendární!

Pro zvýšení hlubokého kondiciování po aplikaci zábalu hlavu zahalte do igelitového sáčku a následně i nahřátého ručníku. Účinné látky se lépe vstřebají. Co se týče stylingu, je lepší vyhýbat se horkému vzduchu, fénům a žehličkám. Pokud je musíte používat, teplotu během stylizace snižte.

Zvažte přeliv

Barva vlasů se po horké dovolené mění. Požádejte kadeřníka, aby ji rozzářil tónováním. Ztmavení vlasů jediným odstínem s leskem představuje skvělý způsob, jak hřívu sjednotit a zbavit se pramenů vyšisovaných sluncem.

Zdroje: www.functionofbeauty.com/blog/new/how-to-repair-damaged-hair/, www.nssgclub.com/en/beauty/23654/hair-care-routine-post-holiday






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat