Chyby při používání šamponu ničí vaše vlasy

Zdravé, lesklé vlasy vyžadují správnou péči. Obvykle to začíná mytím vlasů a výběrem správného šamponu. Jaké jsou nejčastější chyby při používání šamponu?

Možná se vám zdá, že by vašim vlasům prospěla nějaká vzpruha. Jiný kondicionér? Kvalitnější šampon? Novou bezoplachovou péči? A přitom možná stačí jen změnit pár věcí při mytí vlasů. Neděláte náhodou také tyto chyby?

Myjete si vlasy ve špatném pořadí

Klasický postup, který při mytí vlasů následujeme všichni, je nejprve šampon, potom kondicionér. Ale je tu nový trend, který říká, že je třeba nejprve použít kondicionér. Jak to? Zvláště jemné vlasy často kondicionér zbytečně zatěžuje. "Obrácené mytí" poskytuje vlasům vlhkost, ale odstraňuje přebytečné pečující produkty šamponováním. Nechte tedy kondicionér krátce působit a teprve potom je umyjte šamponem.

Používáte příliš mnoho šamponu

Tři lžičky šamponu jsou ideální pro důkladné umytí vlasů bez ohledu na délku vlasů. Příliš mnoho šamponu může zanechat ve vlasech zbytky, které mohou poškodit vaše vlasy a způsobit mastnou pokožku hlavy.

Šampon neředíte

Vždy je lepší šampon před aplikací na vlasy naředit trochou vody. Jednak tak zabráníte nadměrnému používání šamponu a jednak chráníte vlasy před chemikáliemi obsaženými v šamponu.

Zanedbáváte pokožku hlavy

Většina lidí se při šamponování soustředí více na konečky vlasů a zapomíná čistit i pokožku hlavy. Tím ale vysušujete konečky a pokožku hlavy necháváte stále mastnou a nečistou.

Vlasy si myjete příliš rychle

Při umývání vlasů šamponem se doporučuje pokožku hlavy několik minut masírovat a nechat šampon působit alespoň tři minuty. Čím rychleji si vlasy opláchnete, tím méně účinné bude vaše mytí vlasů.

Vlasy myjete moc často

Jakkoli se to zdá zvláštní, čím častěji vlasy myjete, tím více se mastí. Snažte se s mytím vlasů vydržet nejdříve po dvou dnech. Pokud by to bylo nad vaše síly, můžete v mezičase použít suché šampony.

Zdroj: názory autora






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat