Kosmetika s aktivním uhlím je vhodná pro celé tělo

Aktivní uhlí (adsorpční uhlí) je produkt vyráběný z uhlí, dřeva nebo kokosových ořechů. Tenhle kosmetický zázrak a zároveň i doplněk stravy prostě funguje – a využít se dá na celé tělo. Kdy a proč po něm sáhnout?

Aktivní uhlí má antibakteriální, antivirové a protizánětlivé vlastnosti, váže na svůj povrch plyny a toxické látky ze zažívacího traktu a prospěšné je i pro pleť. Není divu, že ho kosmetické značky začaly přidávat do mýdel, mycích prostředků na obličej, masek a různých zvlhčovačů. Jak působí na jednotlivé části těla?

Zuby jako perličky

Dřevěné uhlí hraje v dentální hygieně velkou roli. Má schopnost odvrátit zápach z úst, zvýšit pevnost zubů a současně zuby bělí. To proto, že se váže na třísloviny, sloučeniny zabarvující chrup, které se na zubech hromadí z nápojů, jako je čaj a víno. Aktivní uhlí také ulevuje od bolesti zubů, onemocnění dásní, vředů a zubních infekcí.

Stop tělesnému zápachu

Dřevěné uhlí má úžasné detoxikační schopnosti, které se hodí pro boj proti tělesnému zápachu. Dopřává potním žlázám trochu toho hloubkového čištění! Proto používejte deodoranty s jeho obsahem, z těla vytáhne toxiny a bakterie a zamezí tvorbě nepříjemného odéru v podpaží.

Nehty jako ze žurnálu

Nehty jsou neustále vystavovány vodě, toxinům a znečišťujícím látkám. Aby byly krásné, pevné a zdravé, potřebují podporu. Třeba v podobě laků a zpevňovačů na nehty, jež obsahují aktivní uhlí. Tyto produkty je posílí a ochrání před vnějšími vlivy.

Obličej bez pupínků

Mýdlo s aktivním černým uhlím odstraňuje nečistoty a prospívá problematické pleti. Jeho schopnost vázat na sebe nadbytečný kožní maz je legendární!

Co dalšího aktivní uhlí umí?

Aktivní uhlí je při konzumaci zcela bezpečná látka bez zápachu a chuti. Dřevěné uhlí se používá k čištění vody a odstranění fluoru. Zároveň snižuje vstřebávání alkoholu a je užitečné při otravě jídlem, která se projevuje pocity na zvracení, nechutenstvím, zvýšenou tělesnou teplotou, průjmy, jež mohou obsahovat krev a hlen, křečemi v žaludku a zimnicí.

Vedlejší účinky

Aktivní uhlí je pro většinu dospělých při krátkodobém užívání bezpečné. Mezi jeho vedlejší účinky patří zácpa a černá stolice. Vzácně se objevuje zpomalení, nebo zablokování střevního traktu a dehydratace.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK482294/






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:00
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:56
218 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat