Při česání vlasů děláme nesmyslné chyby

Kartáčování vlasů je součástí každodenních úkolů, ale má svá pravidla. Jak si při něm prameny nepoškodit a kterého největšího přešlapu se dopouštíte?

Kromě kosmetických předností má česání pozoruhodné benefity pro podporu růstu vlasů. Je však důležité porozumět správným technikám vhodným pro váš konkrétní typ vlasů. Česání vhodným způsobem stimuluje kapiláry pokožky hlavy, zlepšuje krevní oběh a umožňuje, aby se k vlasovým cibulkám dostalo více živin. Toto okysličení odstraňuje odumřelé kožní buňky a minimalizuje lámavost kadeří. Jakým chybám se vyhnout?

Vyberte vhodný hřeben nebo kartáč

Hřebeny se širokými zuby se hodí pro rozčesávání mokrých vlasů, lopatkové kartáče zase zajišťují uhlazování a styling a po hřebenech s jemnými zuby sáhněte v případě, že potřebujete precizně rozdělit pěšinku. Výběr hřebenu by však vždy měl být v souladu s typem vašich vlasů, aby se zabránilo lámání.

Omezte styling

Než začnete česat, ujistěte se, že jsou vaše vlasy čisté a bez jakýchkoli stylingových přípravků. Po myjí je jemně osušte ručníkem nebo nechte částečně uschnout na vzduchu. (Mokré vlasy bývají křehčí a náchylnější k poškození.). Pokud máte suché nebo krepaté vlasy, zvažte použití malého množství vlasového séra či bezoplachového kondicionéru, který dodá vlhkost a rozčesávání usnadní. Zvláštní pozornost věnujte špičkám a středním partiím vlasů.

Začněte u konečků

Bez ohledu na to, zda máte vlasy mokré nebo suché, vždy začněte česat od konečků (!), ne od kořínků. Tento přístup zabraňuje nadměrnému tahání, snižuje lámavost a vypadávání. V případě, že vlastníte husté nebo dlouhé vlasy, rozdělte je na části, každou z nich důkladně projeďte hřebenem.

Jakmile rozčešete konečky, postupujte směrem nahoru. Tím se vyhnete zamotání. Když narazíte na nepoddajný uzel, jemně podržte vlasy těsně nad ním a opatrně je rozmotejte pomocí hřebenu nebo prstů. Vyvarujte se násilnému tahání uzlu, mohlo by dojít k jeho zlomení.

Když vlasy zlobí

Pro suché, krepaté nebo bohaté vlasy je vhodné použít vlasové sérum či malé množství vlasového krému k utěsnění kutikuly a minimalizaci krepatění. Dále se doporučuje, abyste po aplikaci produktu zvolili lopatkový kartáč, který pomůže vlasy vyhladit. Opět nezapomeňte začít kartáčovat od konečků.

Jak často?

Frekvence česání vlasů se může lišit v závislosti na individuálních faktorech, jako je délka, struktura a hustota kštice. Odborníci však tvrdí, že kartáčování pramenů alespoň dvakrát denně pomáhá udržovat optimální zdraví vlasů a dodává jim lesk.

Zdroje: www.rd.com/list/hair-combing-mistakes/ - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat