Náplasti na akné nefungují vždycky

Náplasti nemusejí být jen na řezné rány, vždyť existují i takové, které urychlují léčbu akné. Ovšem musíte vědět, kdy přesně je použít. V počátečních fázích vzniku pupínku žádné zázraky raději nečekejte.

Když se to hodí ze všeho nejméně, objeví se pupínek. A to téměř vždy na místě, které je zkrátka k nepřehlédnutí. Ano, s akné bývá hodně těžké pořízení! Jak moc pomůže, když ho přelepíte speciální náplastí?

Jedno nalepení = rychlejší léčba?

Pokud jste o náplastech na akné ještě nikdy neslyšeli, k dostání jsou v lékárnách i některých drogeriích. Jejich polopropustná membrána má vytvořit optimální vlhkost k regeneraci a díky absorpčním schopnostem čistí zanesené póry, aniž by došlo k podráždění okolní kůže. „Fungují jako takové houby, které do sebe nasáknou přebytečnou tekutinu, čímž z pupínků odvádí mastnotu a nečistoty,“ popisuje newyorská dermatoložka Hadley King. „Tyto náplasti často obsahují i aktivní léčivé složky, jako je kyselina salicylová, olej z čajovníku, aloe vera nebo další protizánětlivé látky, které urychlují hojení,“ dodává jmenovaná expertka, která poukazuje na další výhodu – zabraňují tomu, abyste si na uhříky nějak více sahali nebo se je snažili vymáčknout, takže je méně pravděpodobné, že se zanítí, což může vést k infekci a zjizvení.

Kdy nálepku použít?

Vypadá to tedy velmi jednoduše – stačí si na postižené místo nalepit tuhle malou „ochranu“ a akné zmizí jako mávnutím kouzelného proutku. Alespoň si to uživatelé myslí. Ale bohužel to tahle jednoduché není, protože zmíněný lepivý prostředek není účinný v samotných počátcích vzniku, ale spíše ve chvíli, kdy je pupínek takzvaně dozrálý, což se projevuje bílou či viditelně nažloutlou „čepičkou“. Takový je alespoň názor dalšího odborníka, kterým je americký dermatolog Michael Garner. Tato náplast se pak dá použít kdykoli během dne, ovšem vzhledem k tomu, že se většinou aplikuje na šest až osm hodin, je nejlepší ji umístit před spaním.

Zdroj: www.wellandgood.com/do-pimple-patches-work/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat