Přirozeně krásné vlasy mávnutím proutku

Když se vlasy začnou třepit na konečcích, je to nejen k vzteku, ale vlasy přestávají vypadat zdravě. Proto je nejlepší je pravidelně odstraňovat.

Roztřepené konečky jsou něco naprosto přirozeného, ​​zvláště u delších vlasů, ale způsobují, že kdysi tak krásně pěstovaná hříva vypadá suchá a střapatá. A nejhorší na tom je, že to nejde vrátit zpět. Ještě horší však je, že roztřepené konečky mohou postupovat směrem nahoru a vaše vlasy tak trvale poškodit. O to důležitější je odstranit roztřepené konečky (nebo si je nechat odstranit).  

Odstraňte roztřepené konečky

U kadeřníka se suché konečky většinou odstraňují odstřižením vlasů. Z tohoto důvodu se mnoho žen vyhýbá návštěvám, aby ochránily svou hřívu před zkrácením. Ale vaše dlouhé vlasy nemusí utrpět, abyste je zbavili roztřepených konečků. Pomocí takzvaného zastřihovače lze zlomené špičky odstranit bez znatelného zkrácení vlasů. Nebo můžete použít speciální nástavce z plastu pro klasické zastřihovače vlasů nebo elektrický holicí strojek, který se používá i k zastřihování roztřepených konečků.

Nejčastější příčiny roztřepených konečků

Když jsou vlasy vážně poškozené, mohou se lámat – nejen na konečcích, ale kdekoli. Třepení se naopak vyskytuje pouze na konečcích vlasů, protože ty nedokážou dobře uchovávat vlhkost, a proto rychleji vysychají. Tento proces způsobuje časté narovnávání vlasů, fénování a používání kulmy. Teplo zbavuje konečky vlhkosti a působí křehkým dojmem. Roztřepené konečky však může zavinit i příliš mnoho slunečního svitu a nedostatek nebo nesprávná péče (např. používání příliš agresivního šamponu). A to není vše: tření, hrubé kartáče, stres a vlasové sponky s kovovými prvky mohou vlasy poškodit.

Prevence roztřepených konečků

Pro každodenní hygienu byste měli používat pouze šampony a kondicionéry, které byly speciálně vyvinuty pro suché nebo poškozené vlasy. Dodají vašim vlasům dostatečnou vlhkost a vašim konečkům dodají více lesku a pružnosti. Navíc díky kondicionéru bude následné rozčesání mnohem snazší, protože se do sebe zamotá méně vlasů.

Abyste v první řadě zajistili, že vaše konečky nebudou vysušené a roztřepené, musíte o svou hřívu neustále pečovat. Jednou týdně aplikujte vlasovou kúru: Zvlhčuje a dodává důležité minerály a vitamíny. Většina produktů obsahuje také cenné oleje, bambucké máslo a aloe vera. Vaše vlasy tak budou nejen krásné, hebké a poddajné, ale také je ochráníte před roztřepenými konečky.  

Také tzv. vlasové sérum nebo vlasový olej je navržen tak, aby zajistil, že suché a matné vlasy budou opět hladké a zdravé. Arganový olej, který obsahuje, dodá vašim konečkům důležité živiny a také zanechá na vlasech hebký film – ale jen do chvíle, než si vlasy příště umyjete. Při jeho používání však dejte pozor, abyste do konečků vlasů nevmasírovali příliš mnoho oleje. Případně můžete použít přírodní kokosový olej.

V neposlední řadě můžete zabránit roztřepeným konečkům svým vlastním chováním tím, že si vlasy nebudete příliš často kartáčovat a rozhodně je nenamáčíte nebo netřete do sucha ručníkem. Měli byste se také vyhnout pravidelným tepelným vysoušením vlasů a žehlením. Před spaním vám může pomoci zapletení vlasů – a spaní na hedvábném polštáři pro redukci roztřepených konečků.

A poslední rada: hydratujte vlasy při každém tahu hřebenem přidáním několika kapek vlasového séra a použití přírodních štětin. Poté vlasy velmi lehce pročesejte, aby byly jen lehce namočené. V opačném případě je dost možné, že vaše kořínky budou vypadat rychleji mastnější, pokud jste použili příliš mnoho vlasového séra s arganovým olejem.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat