Zabojujte proti vráskám očních víček

Vrásky na víčkách? Pokud je začínáte registrovat, na svépomocnou totální likvidaci je zřejmě už pozdě. Ale trochu zmírnit se přece jen dají!

O očních víčkách ženy obvykle moc nepřemýšlejí. Alespoň ne do chvíle, dokud jednoho dne nezjistí, že se jim kůže v této oblasti poněkud zvrásnila. A tím se nanášení stínů při líčení dosti komplikuje! Dá se s tím ještě něco dělat? A jaké příčiny, tedy kromě přirozeného stárnutí, téhle šlamastyce pomohly?

Slunce a neustálá námaha. To si vybírá svou daň

První problémem je asi to, že pokožka okolo očí bývá přibližně o 40 procent tenčí než na zbytku obličeje. Je proto mnohem jemnější, citlivější a náchylnější k poškození i rozvoji vrásek. A vůbec ji nešetříme! Jen se zamyslete nad tím, kolik pohybů víčka v průběhu let udělala. Všechno to mrkání, otevírání očí i jejich přivírání, nemluvě o vyvíjeném tlaku při odličování, kdy se kůže, na níž je přitisknutý vatový tampon, doslova natahuje do stran. Když se k tomu přidá ještě omezená produkce kolagenu vlivem vyššího věku, častý pobyt na slunci, možná dehydratace a znečištěné životní prostředí, pleť nevyhnutelně ztrácí elasticitu, což končí právě zvrásněním. Celý proces se ještě urychlí kouřením, konzumací alkoholu, nedostatkem kvalitního spánku, chronickým stresem a samozřejmě i nevhodnou či zcela chybějící péčí. No ale co s tím teď?

Chce to jiné zacházení

Pravdou bohužel je, že když se vrásky na očních víčkách již objeví, zcela zbavit se jich nelze. Tedy alespoň ne svépomocí a přírodní cestou. Co ale možné je, to je jejich značné zmírnění. Hlavní zásadou je něžnost, což znamená, že při zmíněném odstraňování make-upu buďte co možná nejšetrnější – žádné velké tření citlivého očního okolí! Naprosto klíčová je také volba používaných produktů, které minimalizují podráždění. Zpravidla jsou to ty bez parfemace, tudíž bez vůně. Do své běžné kosmetické rutiny přidejte i oční krém, neboť hydratuje, stimuluje produkci kolagenu a redukuje jemné linky. Sázkou na jistotu je i pravidelný jemný peeling očních víček a každodenní aplikace opalovacího krému.

Zdroj: www.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1473-2165.2009.00444.x







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat