Barvy do šatníku ženy nad 40

Jak stárneme, stáváme se moudřejšími – včetně věcí, které kupujeme. Naučila jste se, že ne každý trend se vyplatí následovat, ne každý střih lichotí vaší vlastní postavě a že ne všechny barvy vám sluší. 

Některé barvy přestávají s věkem ženám vyhovovat. To neznamená, že by barvy měly být tabu a měly bychom od určitého věku nosit jen černou – právě naopak! Těchto šest barev rozhodně do šatníku všech žen nad 40 let patří.

Tmavě modrá

Když vlasy začnou blednout, pro mnohé je černá příliš ostrý kontrast. Daleko lichotivější pro většinu je tmavě modrá nebo námořnická. Je trochu jemnější a stále vyhovuje většině typů pleti.

Tmavě modrá se může stát novým neutrálním odstínem, protože se dobře hodí k většině ostatních barev, a přitom stále vypadá šik a nadčasově. Tato barva je v obchodním světě populární také proto, že ji spojujeme barvu s důvěrou, loajalitou a sebevědomím. Barva skutečné síly!

Krémově bílá

Stejně jako černá, i sněhová bílá se postupem času pro většinu lidí stává méně lichotivou. Jak se naše rysy zjemňují, změkčují se i barvy, které nám lépe vyhovují. Protože čirá bílá pro mnohé představuje příliš velký kontrast, jemnější krémová je jednoznačně lepší volbou.

Na rozdíl od tvrdé, čisté bílé je v měkčích bílých tónech mnoho nuancí, se správnou barvou pro každého. Nejenže je to lichotivější, barvy vypadají déle svěže a nezabarví se tak snadno a znatelně jako čistě bílá. Díky tomu je barva nejen praktická na kombinování, ale také se snadno udržuje.

Purpurová

Překvapení! Kdo by si pomyslel, že světlé barvy jsou s věkem lepší? A trendová barva roku, viva magenta, je toho nejlepším příkladem. Nejen, že zářivě růžová je dokonalou rovnováhou teplých a studených podtónů, díky čemuž lichotí každému, ale také barva, která ovlivní vaši hlavu.

Pokud je na vás celý outfit v zářivé barvě příliš, můžete jej i dobře kombinovat, protože zářivě růžová se hodí téměř ke všemu. Ať už jako kabelka, pásek, svetr nebo rtěnka, purpurová přitáhne pohledy okolí!

Bordeaux

Dalším, ale poněkud tlumeným odstínem červené, který rozhodně patří do každého šatníku ženy nad 40 let, je tmavě červená. Podle stylistů vypadá vždy noblesně a elegantně.

V závislosti na podtónu také barva sluší všem typům pleti a lze ji snadno namíchat s většinou barev – ať už modrou, hnědou, zelenou nebo bílou. Bordeaux je také skvělá barva, když se smíchá s jasnějšími barevnými akcenty, jako je purpurová, díky čemuž také každý outfit vypadá dospěle a šik.

Bleděrůžová

To, co rádi spojujeme jako barvu pro malé slečny, je vlastně výhodná barva pro lidi všech věkových kategorií. Je asi všechno, jen ne dětinská! Velmi ženská, jemná barva, která sluší všem typům pleti.

Další výhoda světle růžové? Hodí se ke všem barvám a všem příležitostem! Ať už jako jednoduché tričko, sportovní tenisky, elegantní šaty nebo klasický blejzr, jemná barva vypadá skvěle, a navíc dodává mužským střihům ženský nádech.

Olivově zelená

Klasická olivově zelená sluší podle podtónu opravdu každému. Existuje v desítkách světlejších a tmavších odstínů, takže se určitě najde barva, která bude vyhovovat i vám. Navíc zelená barva dělá radost.

Kromě toho, že je trendem každého podzimu, je tato barva také velmi dobře kombinovatelná. Hodí se k tolika dalším barvám, že prostě patří do každého šatníku.

Zdroj: názory autora






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

21 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:23
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:57

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat