V péči o džíny použijte trik se solí

Džíny jsou kusem oblečení, které nikdy nevyjde z módy, jak se zdá. Každý má nějaké ty svoje oblíbené, jež nosí od nevidím do nevidím. Ale aby vydržely, potřebují správnou péči!

Džíny jsou základem každého šatníku, bývají multifunkční a hodí se do jakéhokoli ročního období. Jestli se z nich chcete těšit co možná nejdéle, ctěte tato pravidla.

Používejte správný prací prostředek

Při praní tmavých kusů zvolte prací prostředek, který je navržen pro použití na barevných oděvech, jinak vám džíny vyblednou. Sluší se také uvést, že ruční praní je vždy šetrnější, hlavně u kalhot zdobených korálky, cvočky nebo krystaly. Džíny navíc nepouští tolik barvy a neodírají se třením v bubnu pračky.

Nepřekračujte teplotu

Pokud to nejde jinak, džíny vhoďte do pračky obrácené na ruby a zvolte jemný program při maximální teplotě 30 °C. I tento trik pomáhá zabránit vyblednutí, stejně jako následující rada stylistů.

Barvu zafixujte solným roztokem

Jakmile si domů přineste nějaký ten nový kousek, před úplně prvním praním džíny namočte do vlažné vody s trochou soli. Zafixujete tak původní, atraktivní barvu. Zároveň se vyhněte velmi častému praní, jež poškozuje elastanová vlákna. Odborníci doporučují džíny „prohnat“ pračkou pouze jednou měsíčně. Obáváte-li se zápachu, věřte, že džíny jsou vyrobeny z bavlny, což je prodyšná tkanina. Stačí je nechat pověšené venku na vzduchu. A pozor, nikdy nepoužívejte změkčovač tkanin.

Recyklujte

Jakmile barva začne mizet, nic není ztraceno. Džínům se dá vdechnout nový život s pomocí speciálních barev na textil. A ani nějaká ta trhlina u nich nevadí. Použijte ostré nůžky a klidně ji zvětšete, džíny s dírami a prodřením jsou stále v kurzu. Za hit letošního podzimu se ale aktuálně považují širokánské nohavice baggy, které se na konci zužují. Díky tomu jsou velmi pohodlné a působí ležérním dojmem. Jejich další výhodou je, že se dají kombinovat s teniskami i botami na jehlách. Už máte aspoň jedny?

Zdroje: www.makeyourownjeans.com/blog/saltwater-the-secret-to-preventing-faded-jeans/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat