Tipy, jak správně vyčistit brýle. Těmto chybám se vyhněte!

02.10.2023 | Krása a móda

Nosíte dioptrické brýle a během sluncem zalitých dnů zase nedáte z očí ty sluneční ? Častým nošením a manipulací se ale brýle zašpiní. Tehdy vyvstává otázka: Co použít k jejich vyčištění? Sáhnete po lemu trička? Umyjete je pod vodou? Abyste brýle zbytečně nepoškodili, přinášíme vám tipy na jejich správné čištění, společně s doporučeními, kterým chybám se při péči o ně vyhnout.

Nepodceňujte prevenci a používejte ochranné pouzdro

Pokud nosíte dioptrické brýle již nějaký ten pátek, možná se vám stalo, že jste si je nešetrným chováním poškrábali. Bohužel i malý škrábanec dokáže znepříjemnit vidění. Proto je lepší se jeho vzniku vyvarovat. První rada tedy zní: nepodceňujte prevenci. Když nemáte brýle právě na očích, schovejte je do pouzdra. To platí o dioptrických, ale i těch slunečních. Vyhněte se také jejich nošení ve vlasech a výstřizích triček. I tam se totiž mohou snadno poškodit, zejména stranice při takovém zacházení trpí.

Zapomeňte na horkou vodu a chemikálie

Když si brýle umastíte a chcete  je omýt, vyvarujte se horké vody. Mohla by ublížit sklům i obrubám. Brýle opatrně opláchněte vlažnou vodou a mýdlem, nijak na skla ani na obroučky netlačte a zacházejte s nimi při mytí velice opatrně. K osušení je ideální použít hadřík na brýle. Stejně tak nepoužívejte agresivní čisticí prostředky, které najdete v kuchyni či koupelně.

Lem trička? Raději dejte přednost utěrkám na brýle

Přestože se lem trička jeví k čištění jako zcela ideální, protože je téměř kdykoliv po ruce, raději místo toho sáhněte po utěrkách určených k čištění brýlí. K nim si lze také zakoupit čistící sprej a na cesty se vám jistě vyplatí vsadit na utěrky již vlhčené. K čištění skel nepoužívejte ani papírové a látkové kapesníky. I pokud jsou čisté a podle vás měkké, mohou na sklech zanechat malé rýhy, kterých se již nezbavíte.

Důkladné čištění brýlí? Navštivte svou oblíbenou optiku

Máte pocit, že vaše brýle by si zasloužily řádně vyčistit? Rozhodně se nebojte vyzkoušet ultrazvukové čištění. S tím vám na počkání pomůže kvalitní optika. Stačí se zeptat, zda se ve vaší oblíbené pobočce nachází ultrazvuk. Ultrazvukové čištění zajistí šetrné a dokonalé odstranění nečistot, mastnot a otisků prstů i ze špatně přístupných míst.

Závěr

Pečujte o své dioptrické i sluneční brýle s láskou a čistěte je pouze k tomu určenými přípravky a utěrkami. Budou-li extrémně znečištěné, navštivte optiku a nechte si je vyčistit ultrazvukem. V žádném případě ale brýle nemyjte horkou vodou a neleštěte s pomocí látkových či papírových kapesníků ani lemu trička. Zbytečně byste poškrábali skla.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat