Kosmetické schopnosti jablek berou dech

Sezona jablek může být zároveň i obdobím velkého zkrášlování. Nechcete si jablkem zpomalit tvorbu vrásek nebo vyléčit akné? I na lupy a pomalý růst vlasů tohle ovoce skvěle zabírá.

Říká se, že kdo jí jedno jablko denně, ten nepotřebuje doktora. Ono to ale může fungovat i tak, že kdo si ho dává na tvář i vlasy, ten nemusí do kosmetického salonu. Jablka, která máme úzce spojená s barevným podzimem, si s krásou náramně rozumí.

Vrásky, jděte se vycpat!

Šťavnatá jablíčka nabízejí kromě své sladké chuti i všemocné antioxidanty, zejména pak vitaminy A a C. Tyto látky neutralizují škodlivé volné radikály, které zvyšují oxidační stres a urychlují stárnutí pleti i tvorbu vrásek (1). Čím častěji s antioxidanty pokožka přijde do kontaktu, tím samozřejmě lépe. Tak si nastrouhejte jeden středně velký kousek a promíchejte jej s bílým jogurtem. Masku nechte působit alespoň 15 minut a poté odstraňte veškeré pozůstatky.

Akné, pro tebe to platí taky!

S akné je opravdu kříž, protože když si postaví hlavu, může znepříjemňovat i celý život. Už dávno se tahle svízel nespojuje jen s dospíváním a pubertou, na její výskyt si lidé se zralou pletí stěžují běžně. I s nenáviděnými pupínky mohou jablka zatočit. Je to proto, že v arzenálu pečujících látek mají i kyselinu jablečnou, u níž bylo prokázáno (2), že akné pomáhá léčit.

Hydratace nikdy nemůže být dost

Zmíněná kyselina jablečná nepřijde k duhu jen v boji s uhříky, kterým není nic svaté. Spolu s obsaženým vitaminem E, jehož má uvedené ovoce na rozdávání, vytváří přímo famózní hydratační činidlo, které kůži vyschnout zkrátka nenechá (3).

Žádné lupy a rychlý růst

Jablečná maska podpoří i svižnější růst vlasů a zatne tipec nadměrému vypadávání. Ale pozor – postaví se do cesty i otravným lupům. Korunu krásy také celkově posiluje, regeneruje a chrání před nepříznivými vnějšími vlivy a agresory (4). Tak šup s ní na hlavu, ať zapůsobí co nejdřív!

Zdroje: (1) www.britishapplesandpears.co.uk/an-apple-a-day-keeps-dull-skin-at-bay-leading-dermatologist-hails-apples-as-secret-snack-for-glowing-skin/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6017965/, (3) www.herbaldynamicsbeauty.com/blogs/herbal-dynamics-beauty/apple-extract-skin-benefits, (4) www.stylecraze.com/articles/top-10-health-benefits-of-green-apples/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat