Úsměv jako ze žurnálu

Bílé zuby jsou snem mnoha lidí. Ale jak je získáte? Je nebo není k tomu nutná návštěva zubaře? Vlastně máte celou škálu možností. 

Bílé zuby již nejsou výsadou jen bohatých a krásných. I pro mnohé z nás „normálních lidí“ jsou zářivě krásné zuby součástí dobře upraveného vzhledu. Přestože barva našich zubů vypovídá jen velmi málo o naší ústní hygieně nebo o tom, jak často si zuby čistíme, úsměv jako z reklamy rozhodně dělá dobrý dojem. 

Co ale dělat, když nám konzumace kávy, čaje a vína nebo závislost na nikotinu překazí plány, nevzhledně nám zežloutnou zuby? Od domácích prostředků až po návštěvu profesionála – možnosti se zdají být nekonečné.

Sen o úsměvu z reklamy

Faktory, které nám brání mít bílé zuby, se mohou velmi lišit. Příčinou mohou být například i některé léky nebo míra opotřebení zubní skloviny. Problém pak spočívá spíše ve „vnitřku“ zubu.

Plán „bílých zubů“ většinou selže kvůli naší stravě nebo konzumaci cigaret. Mezi potraviny známé jako zabijáci „bílých zubů“ patří červené víno, káva a černý čaj. Kečup, kari a kola ale také nejsou příliš prospěšné pro zářivě bílé zuby. Dobrá zpráva: Tato zabarvení jsou pouze na vnější straně a lze je poměrně snadno odstranit.

Bělicí zubní pasta

Zpočátku by vás asi nenapadlo, že na pastě může být něco špatného. A pokud budete svému čištění zubů věnovat trochu pozornosti, bělicí zubní pasta by vám neměla způsobit žádné poškození zubů. Jen je lepší to nepřehánět s tlakem při čištění zubů. Jinak obrousíte nejen špínu, ale i zubní sklovinu – to není dobrý nápad. 

Bělicí gel

Bělicí gely jsou jednou z nejoblíbenějších metod na cestě k bílým zubům. Na rozdíl například od bělících proužků, ke kterým se dostaneme později, jsou gely většinou doplněné o individuálně nastavitelné vaničky. V závislosti na produktu se pak bělicí gel umístí do zubní dlahy –obvykle jednou denně – a dlaha se pak nosí asi 10 až 20 minut. 

Bělicí pásky

Pokud jsou pro vás bělicí gely příliš složité, je nejlepší použít bělicí proužky. Ty jsou rychlé a snadno použitelné. Hotové proužky se jednoduše nalepí na zuby a po stanovené době se opět odstraní. Měli byste se snažit zakrýt pouze zuby a ne dásně. Jinak by to mohlo vést k podráždění. 

Bělicí pero

Mezi fanoušky bílých zubů jsou oblíbená také bělicí pera, kterým se zuby snadno „čistí“. Aplikace je jednoduchá a záludná zároveň. Pero může používat snad každý – nejsou potřeba žádné další pomůcky jako zubní dlahy a podobně. Ale také musíte dosáhnout na všechny (viditelné) zuby a vyčistit je rovnoměrně. Jenž pokud zavřete ústa, sliny a rty produkt rychle odstraní.  

Bělicí prášek

Aktivní uhlí jako způsob bělení zubů je také velmi populární. Zejména u zubních past s aktivním uhlím ale hrozí, že vám poškodí zuby, místo aby vám vykouzlily úsměv na tváři. Podobně jako u „běžných“ bělicích zubních past, částice zuby obrousí a časem se zubní sklovina stane hrubší. Výsledek: Nerovný povrch zubu je ideálním místem pro hromadění nevzhledného zabarvení.

Zdroj: /www.missionvalleydentalarts.com/blog/7-quick-tips-to-brighten-your-smile/, www.forestparkdental.com/bright-smile/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat