Zázračné ingredience pro zahuštění vlasů

Jak na husté vlasy a nejlépe v domácích podmínkách? Jděte na to chytře a vyzkoušejte parádní schopnosti kokosového či rozmarýnového oleje. Anebo vaječného žloutku!

Husté vlasy bychom si přáli asi všichni, ale ne každému je v tomto směru z hůry dáno. Nespravedlnost? Ne, ta v tom roli vážně nehraje. Na vině jsou totiž docela jiné věci!

Co všechno hází hustým vlasům klacky pod nohy?

Hustota vlasů je ovlivněna mnoha faktory. Na jejich seznamu se ocitají genetické dispozice, hormonální změny a nezdravé stravovací návyky, s nimiž souvisí nedostatek určitých klíčových živin. Do celkové kvality a vzhledu hřívy zasahuje také chronický stres, nadměrné používání horkých stylingových přístrojů, agresivní chemické úpravy a všeobecně nevhodná péče o vlasy, která zahrnuje třeba nesprávné pečující produkty. Pokud vám hustota kštice způsobuje obavy, nejlepší bude poradit se s dermatologem či jiným odborníkem, který na základě její analýzy vyhodnotí příčiny a navrhne kroky k nápravě. A než se k němu dostanete, vyzkoušet můžete domácí prostředky. Které mají tu nejlepší pověst?

Starý dobrý kokosový olej

Že se kokosový olej dávno nevyužívá jen při vaření, to moc dobře víme. Nejen pokožka, i vlasy ho krásně absorbují, proto zabraňuje jejich lámání a třepení konečků (1). Je také prokázáno (2), že olej z kokosů doslova zahušťuje vlasy a navíc stimuluje i jejich růst.

Nepodceňujme vaječný žloutek

Podobné účinky jako výše zmíněný olej má i vnější aplikace vaječného žloutku (3). Jeho jedinečné složení bohaté nejen na potřebné bílkoviny je tou pravou medicínou, která vám napraví účes. Ideální doba působení této vaječné masky je 15 minut, poté veškeré nevstřebané pozůstatky opláchněte teplou vodou a jemným šamponem.

Voňavá spása v podobě rozmarýnu

I aromatický rozmarýn nabízí vlasům zajímavé benefity, a to včetně podpory jejich růstu a zvýšení hustoty (4). Velmi snadnou aplikaci slibuje rozmarýnový olej, s nímž se několik minut masíruje pokožka hlavy a poté se hříva umyje běžným způsobem. Tak směle do toho!

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4387693/, (2) www.researchgate.net/profile/Pushpendra-Jain-4/publication/301601784_Evaluating_hair_growth_potential_of_some_traditional_herbs/links/571bd91e08aee3ddc569e1eb/Evaluating-hair-growth-potential-of-some-traditional-herbs.pdf, (3) www. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29583066/, (4)www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25842469/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat