Od gelu i akrylu nehty potřebují občas pauzu

Nehty ze salonu jsou sice hezké a vypadají upraveně, ale co když nanášený gel či akryl skrývá nějaké skryté potíže? Jednou za čas si dejte zdravotní kontrolní přestávku, při které je aplikace hydratačního olejíčku nezbytná.

Pro mnohé ženy bývá manikúra každých pár měsíců úplně stejná součást kosmetické rutiny, jako třeba barvení vlasů nebo večerní aplikace krému proti vráskám. Nedá se popřít, že pravidelné návštěvy profesionálního salonu udržují nehty v požadovaném tvaru a kráse. Na stranu druhou se ale říká, že nic se nemá přehánět a občasná pauza od gelu a akrylu neuškodí.

Problém, který není vidět

Na troše sebepéče a rozmazlování samozřejmě není vůbec nic špatného. Přece, kdo by nechtěl mít upravené ruce, navíc zcela bez práce? Ovšem když si naordinujete přestávku, dá vám to šanci zdraví nehtů pořádně prozkoumat a odhalit možné potíže, které může profi úprava skrývat. „Na rozdíl od pokožky nehty nedýchají, protože nejsou živou tkání. I tak se vyplatí jednou za několik měsíců kompletně odstranit veškeré nehtové přípravky a sledovat jakékoli změny,“ myslí si australská vizážistka a manikérka Emma Forrest. Že tam žádné tam nejsou? To je jen dobře, stejně však s objednáním dalšího termínu ještě vyčkejte.

Hydratační olej jako prevence a nutnost

„Zdravé nehtové lůžko vyžaduje přiměřenou hydrataci, proto jsou dávky vyživujícího olejíčku nezbytné. Nehty to celkově posílí, přičemž se tak stimuluje jejich růst a zabrání vzniku nepříjemných záděr,“ doporučuje Emma Forrest. Revitalizační hydratační oddech od salonu je skvělou přípravou na další budoucí zátěž. A ta nebude zrovna malá…

„Klientky si to většinou neuvědomují, ale při pilování gelů a akrygelů se odstraňuje i horní vrstva nehtů, což je oslabuje. Nanášené tvrdnoucí přípravky pak mohou kvůli poškození lůžka a jeho špatné kondici hrudkovatět,“ dodává uvedená specialistka. A to atraktivnímu výsledku pochopitelně nepřidá. Zkrátka a dobře, jednou za čas si profesionální manikúru odpusťte, vážně to má svůj důvod a opodstatnění.

Zdroj: www.houseofwellness.com.au/beauty/nail-health-need-break-manicures







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočková polévka

(1 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat