Kontaktní čočky a líčení? Jde to! Naučte se triky profíků!

Kontaktní čočky si většinou pořizujeme, abychom se zbavili brýlí. Mnohdy totiž máme pocit, že nám nesluší, nevyhovují při sportu nebo se v nich prostě jen necítíme. U žen je pak dalším důvodem, proč se přiklání k čočkám, i líčení. Nalíčit se totiž tak, aby i pod brýlemi byly oči zvýrazněné, je často problém. Čočky jsou proto z tohoto hlediska snazší. Nalíčené oči nejsou skryté pod brýlovými skly a líčení je tak daleko více zřetelné.

Pryč jsou doby, kdy byla zažita představa, že se nositelky čoček ze zdravotního hlediska nesmí líčit. Víte, jaký je správný postup líčení při nošení čoček? Seznamte se s jednoduchým a rychlým postupem a uvidíte, že zdraví a krásu lze skloubit!

Oči jsou naším nejcitlivějším orgánem a zároveň také smyslem, který nám poskytuje nejvíce informací. Až 90 procent informací a znalostí získáme díky zraku, na ostatní smysly tak společně připadá zhruba 10 procent vjemů. Ne nadarmo je proto nutné si oči chránit, pečovat o ně a poskytovat jim náležitý komfort.
A nebyly by to ženy ani svět módy, kdyby neobjevily, že i oči se dají „zdobit“. Dnes už si těžko žena vyšla na ulici bez použití make-upu, řasenky, očních linek nebo stínů. Co ale když je dáma zároveň i nositelkou kontaktních čoček? Jaký je správný postup aplikace čoček a líčení, a jak zabránit, aby se částečky dekorativní kosmetiky nedostaly do očí?

Zásady líčení pro nositelky kontaktních čoček

Líčení provádějte vždy až po aplikaci čoček. Čočku nejprve vyjměte z roztoku, ideální jsou bio-inspirované roztoky, které jsou k očím šetrné a respektují jejich přirozené vlastnosti. Čočky díky nim zůstanou vlhké až 20 hodin, a tudíž v oku neřežou ani nepálí a nenutí k mnutí si očí, a tím pádem se předejde riziku zanesení částeček kosmetiky do očí.

Používejte šetrnější kosmetické prostředky určené pro uživatele kontaktních čoček či pro osoby s citlivějšíma očima. Většina kosmetických prostředků od řasenek až po oční linky se nyní dají sehnat i ve variantě „sensitive“ nebo-li pro citlivé oči. Vhodné jsou tak pro nositelky čoček i pro ženy, které trpí na častější oční záněty nebo alergie.

Nenanášejte kosmetické prostředky na vnitřní okraj víček, protože by mohly znečistit povrch čoček. V případě, že jste milovnice očních linek, nanášejte ji na vnější okraj víčka, nikdy ji nemalujte přímo „do oka“. Hrozí nejen znečištění povrchu čočky, ale i poranění o hrot tužky.

Nepoužívejte kosmetické prostředky a řasenky k prodloužení řas obsahující drobná vlákna. Ty totiž mohou snadno z řasy odpadnout a dostat se do oka, kde mohou jednak znečistit čočku, ale způsobit i podráždění oka a jeho zarudnutí.

Během aplikace kosmetických prostředků ve spreji zavřete oči, aby se částice prostředků neusadily na čočkách. To platí především pro parfémy a laky na vlasy. Nepříjemné pak není jen usazení spreje na čočkách, ale i pálení očí, ke kterému by při zasažení očí okamžitě došlo.

Odličování provádějte vždy až po odstranění čoček z očí. Pouze tak zabráníte, aby se zbytky kosmetických prostředků dostaly na čočky. Kontaktní čočky pak opět uložte do pouzdra s bio-inspirovaným roztokem, který je přes noc i vydesinfikuje. Oči následně odlíčíte pomocí odličovacích ubrousků nebo polštářků, na které nanesete odličovací vodu nebo krém. Odličujte vždy jemnými pohyby bez silnějšího tření očí.

Pokrok v kosmetickém i oftalmologickém průmyslu celkově přispěl k většímu komfortu nositelek čoček. Bio-inspirované výrobky jsou jen dalším krokem k rovnováze s přírodou a mohou tak pomoci lidem udržovat nebo dokonce rozšiřovat jejich vlastní tělesné funkce. Ostrý zrak, dokonale nalíčené oči a nulové zdravotní potíže, tak vypadá současnost ve spojení čoček a líčení.

 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat